HOG, avagy malacunk lesz idén!? - Kezdődik a Disznó éve

Tartalomjegyzék

diszno eveA disznó angolul hog, a hog pedig a szlengben motorkerékpár, szóval akkor ez most a mi évünk lesz.

Sokféle naptár és időszámítás létezik, de a nyugati, Gergely-naptár mellett a kínai az, amit a magyarok úgy-ahogy ismernek. A kínai asztrológia elsősorban a 12 állatjegyről ismert, amelyek évente váltják egymást, így 12 évente tér vissza egy-egy jegy. Az állatjegyek azonban a kínai horoszkópnak csak egyik szegmensét jelentik.

A kínai naptár a holdfázisokra épül (innét a 12 állatövi jegy is), plusz az 5 elem kombinációja, valamint ezek lehetnek jin és jang minőségek is. Az új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg, de az esetek többségére igaz, hogy a tavaszünnep az európai naptár szerinti február 4-hez legközelebb eső újhold napján van. Idén ez pont február 4. (ami Pekingben már február 5. lesz), és 2020. január 24-ig tart majd. 

HIRDETÉS (x)

Tehát kezdődik a föld Disznó éve

Mivel az újév napja meghatározó az egész évre nézve, nagyon fontos, hogy ilyenkor minden jól alakuljon. A kínai hagyomány szerint ilyenkor mindenki igyekszik új ruhát viselni, s megszabadulni a régiektől, és még a betegek is kikelnek ágyukból, nehogy egész évben úgy maradjanak. (Akárcsak nálunk az újévi babonák).

A piros a bőség, a szerencse, a gazdagság színe, ezért is piros az alapszíne minden újévi dekorációnak. A kínaiak piros zászlókat, falragaszokat, képeket, lampionokat helyeznek el mindenütt, hogy biztosítsák a család gyarapodását.

Az újévi ünnepkör hagyományosan tizenöt napig tart (ami mára már lerövidült), de a végét egy hatalmas lampionünnep zárja.

A Disznó éve szerencsét és boldogságot ígér, eljön a hivatás és anyagi bőség ideje. A Disznó jegye a fekete színhez kapcsolódik, ez a kínai hagyományok szerint a megbecsülés és a méltóság jelképe. Egyben a nehézségekkel szemben elért sikert is jelenti. Elő a fekete bőrruhával!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!