A te motorod férfi vagy nő?

Tartalomjegyzék

pink motoA legtöbb motoros elnevezi a motorját és határozottan férfi vagy női nevet ad neki. A pszichológusok szerint azonban a motor neme elsősorban a gazdája személyiségétől függ. 

Amikor a motorgyártók meghatározzák a motorkerékpár modellek nevét, egyértelműen férfinek tekintik őket: Fat Boy (kövér fiú), Fat Bob (Dagadt Bob), Chieftain (törzsfőnök), Scout (cserkész), stb. Talán nincs is egyetlen nőre utaló motorkerékpár név sem, bár a robogók között már inkább találni, pl. a Vespa Stella.

Az érdekes az, hogy a legtöbb motoros nőként utal a motorjára és női nevet is ad neki. Persze az is előfordul, hogy a nők férfiként emlegetik a motorjukat, a férfiak pedig női nevet adnak neki a sofőr szexuális orientációjától függően, de a legtöbb motor mégis nő. Hogy vajon mi alapján döntjük el, hogy a motorunk férfi vagy nő, azt nem tudnám megmondani, ugyanis ugyanúgy találhatunk rajtuk női és férfi nemi jellegre utaló alkatrészeket is.

HIRDETÉS (x)

Miért nők a motorok?

Lehet, hogy ez a szokás a hajósokra vezethető vissza, ők ugyanis női nevet adtak a hajóiknak. Az ősi időkben ezek a női nevek istennők nevei voltak, akiknek az volt a dolguk, hogy megvédjék az utazókat. A mai napig igaz, hogy a legtöbb hajó, vonat és más jármű női nevet kap. 

Egyesek szerint az, hogy a motorokerékpárra nőként gondolunk, azért van, mert azokban a nyelvekben, ahol a főneveknek neme van, a motorkerékpár nőnemű szó: la moto (olasz, francia), la motocicleta (spanyol), bár például oroszul hímnemű a motocikl szó.

Az is egészen kézenfekvő, hogy a motorosok többsége a mai napig férfi, és az, hogy nőként utalnak a motorjukra, azt sugallja, hogy párjukként, élettársukként tekintenek rá, ezzel persze alapból féltékenységi helyzetet kialakítva egy valódi emberi párkapcsolat esetén.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!