Minden ötödik motoros nő

motoros noAhogy az érett, öreg motorosok száma csökken, és a helyüket egy új generáció  veszi át, a motoros társadalom összetétele folyamatosan megváltozik. A szakértők szerint hamarosan a motorosok 25%-át a nők teszik majd ki. 

 

A Motorkerékpár-ipari Tanács (Motorcycle Industry Council - MIC) november végi nyilatkozatában közzétette, hogy az Egyesült Államokban jelenleg a motorosok csaknem egy ötöde nő. A MIC 2018-ban végzett felémérését összesen 2472 motorkerékpár és ATV tulajdonos körében végezte. Az eredmény azt mutatja, hogy kortól függetlenül a motorkerékpár tulajdonosok 19%-a kerül ki a gyengébbik nem tagjai közül, ami 5%-os növekedést mutat 2014-hez képest és a 9% növekedés, ha a 2009-es adatokat nézzük. 

A felmérés eredményei arra is rávilágítanak, hogy ki mennyi pénzt töltenek évente a karbantartásra, módosításokra és kiegészítőkre átlagosan. Az eredmények azt mutatják, hogy a hölgyek 574 dollárt költenek évente, ami 77 dollárral több, mint egy átlagos motoros férfi éves költése.

HIRDETÉS (x)

"Az elmúlt évtizedben egyre több nő tervez motoros felszerelést és egyéb termékeket kifejezetten női motorosok számára nagyobb vállalatokkal együttműködve vagy saját márkát létrehozva" - mondja a MIC új alelnöke és rendezvényigazgatója, Cinnamon Kernes. "A nők által a nők számára tervezett felszerelések megjelenése hatalmas előrelépés volt, és ez biztosan segített a női motorozás ösztönzésében."

A kutatás másik eredménye szerint arra a következtetésre jutottak, hogy a motoros nők 66 %-a azt állítja, hogy családjuk és barátaik általában pozitív képet alkotnak a kétkerekű járművekről, köztük a motorkerékpárokról és a robogókról.

"Ahogy az érett motorosok száma csökken, és újabb motorosok veszik át a helyüket, Arra számítunk, hogy hamarosan a motorkerékpár-tulajdonosok 25 százaléka lesz nő" - mondja Andria Yu, a MIC kommunikációs igazgatója.

"A saját szemünkkel is egyre több motoros nőt látunk - az utakon, a pályákon, a családokban, a motoros eseményeken, klubokat alkotva, vagy csak a mindennapi csoportos túrák résztvevőjeként. Az iparágban sokan 30 évet dolgoztak ennek az eredménynek az elérése érdekében, és most az adatok megerősítik: egyre több nő teszi le a jogosítványt és élvezi a motorozást. "

A növekedés tehát nem áll meg. Hajrá motoros csajok! 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!