7 tipp másnaposság ellen! Írj még hozzá!

masnaposokBulizni, iszogatni a haverokkal nagyon jó programnak ígérkezik, csak a másnapot hagyná ki mindenki az életéből, amikor inkább nem is tudna magáról, hiszen a másnaposság tünetei nem tartoznak az élet kellemes dolgaihoz. Lássuk, hogyan enyhíthetjük ezeket!

Azt már most szögezzük le, hogy tuti csodaszer nem létezik, amely pár pillanat alatt teljesen mentesít a kellemetlen, sőt rossz érzésektől, de azért valamit lehet tenni…

Nem mondom azt, hogy a probléma megelőzésével, vagyis a „semmit sem iszunk soha életünkben”, igazából minden meg lenne oldva. Nem-nem, tudom, ilyen nincs! A buli kell, amikor úgy istenigazából elfelejtődnek a problémák és csak a jókedv létezik.

HIRDETÉS (x)

Ha így teszünk, és arra még éppen képesek vagyunk a buli után, hogy otthon megiszunk annyi vizet, amennyit tudunk, valamint C-vitamint és gyulladáscsökkentőt veszünk be, megtettük az első lépést.

Segítség, vizet!

Az alkoholfogyasztás dehidratálttá teszi a szervezetet, s ez a sejtek kiszáradásához vezet, ezért említettem már az előbb is a sok-sok vizet. Minél több alkoholt iszunk, annál többet járunk a mosdóba is, és bármit teszünk, kiszárad átmenetileg a szervezet. Ha reggel felkeltünk az éjszakai piálás után, legyen első a víz!

Gyógyszerek

Eléggé rossz érzés, amikor az embernek „nehéz a feje” másnap és úgy érzi, menten szétszakad az egész. Ezért kell a gyulladáscsökkentő, valamint a gyomorgyulladás miatt, mert ilyenkor végül is azt okoz a túlzott alkoholmennyiség, hiszen izgatja a nyálkahártyát.

Talán egy kis kávé…

A kávé abban tud segíteni, mármint annak, aki kávézik, hogy csökkenti a fejfájás, álmosság tüneteit.

Bőséges reggeli

A fejfájás mellett, szédülés is felléphet, eshet a vércukorszint, ezért bármennyire nem kívánatos ilyenkor az ennivalóra gondolni, de muszáj szénhidrátokban gazdag reggelit magunkba erőltetni. Valamint ilyenkor csökken a szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok mennyisége.

masnaposok1

Gyümölcslé ezerrel!

A gyümölcslevek fruktóz tartalma segíti a szervezetet abban, hogy minél gyorsabban lebontsa az alkoholt. Plusz, ugyebár a vitaminpótlás miatt…

Kefírt igen, tejet ne!

Tejet nem ajánlatos inni, mert azzal csak ártunk az ilyenkor minden rezdülésre érzékeny gyomornak, viszont a kefír összetevői megnyugtatják a gyomrot.

Kutyaharapást szőrivel

Igen-igen, van az a mondás, hogy „kutyaharapást szőrivel”. Egy újra elkezdett italozás enyhítheti hirtelen a másnaposság tüneteit, csak az a gond ezzel, hogy ebből harmadnaposság lesz, mert csak elnyújtjuk vele a regenerálódás idejét…

Összefoglalva, nevessünk, bulizzunk, alkoholizáljunk annyit, amennyiről érezzük, hogy jó nekünk, azután viseljük a következményeket, amiket enyhíthetünk ugyan, de nem szüntethetünk meg…

Forrás: femina, 24.hu
Fotó: backstage.com, filanko.com

Írj még tippeket! Neked mi segít a „macskajaj” ellen?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!