7 tipp másnaposság ellen! Írj még hozzá!

masnaposokBulizni, iszogatni a haverokkal nagyon jó programnak ígérkezik, csak a másnapot hagyná ki mindenki az életéből, amikor inkább nem is tudna magáról, hiszen a másnaposság tünetei nem tartoznak az élet kellemes dolgaihoz. Lássuk, hogyan enyhíthetjük ezeket!

Azt már most szögezzük le, hogy tuti csodaszer nem létezik, amely pár pillanat alatt teljesen mentesít a kellemetlen, sőt rossz érzésektől, de azért valamit lehet tenni…

Nem mondom azt, hogy a probléma megelőzésével, vagyis a „semmit sem iszunk soha életünkben”, igazából minden meg lenne oldva. Nem-nem, tudom, ilyen nincs! A buli kell, amikor úgy istenigazából elfelejtődnek a problémák és csak a jókedv létezik.

HIRDETÉS (x)

Ha így teszünk, és arra még éppen képesek vagyunk a buli után, hogy otthon megiszunk annyi vizet, amennyit tudunk, valamint C-vitamint és gyulladáscsökkentőt veszünk be, megtettük az első lépést.

Segítség, vizet!

Az alkoholfogyasztás dehidratálttá teszi a szervezetet, s ez a sejtek kiszáradásához vezet, ezért említettem már az előbb is a sok-sok vizet. Minél több alkoholt iszunk, annál többet járunk a mosdóba is, és bármit teszünk, kiszárad átmenetileg a szervezet. Ha reggel felkeltünk az éjszakai piálás után, legyen első a víz!

Gyógyszerek

Eléggé rossz érzés, amikor az embernek „nehéz a feje” másnap és úgy érzi, menten szétszakad az egész. Ezért kell a gyulladáscsökkentő, valamint a gyomorgyulladás miatt, mert ilyenkor végül is azt okoz a túlzott alkoholmennyiség, hiszen izgatja a nyálkahártyát.

Talán egy kis kávé…

A kávé abban tud segíteni, mármint annak, aki kávézik, hogy csökkenti a fejfájás, álmosság tüneteit.

Bőséges reggeli

A fejfájás mellett, szédülés is felléphet, eshet a vércukorszint, ezért bármennyire nem kívánatos ilyenkor az ennivalóra gondolni, de muszáj szénhidrátokban gazdag reggelit magunkba erőltetni. Valamint ilyenkor csökken a szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok mennyisége.

masnaposok1

Gyümölcslé ezerrel!

A gyümölcslevek fruktóz tartalma segíti a szervezetet abban, hogy minél gyorsabban lebontsa az alkoholt. Plusz, ugyebár a vitaminpótlás miatt…

Kefírt igen, tejet ne!

Tejet nem ajánlatos inni, mert azzal csak ártunk az ilyenkor minden rezdülésre érzékeny gyomornak, viszont a kefír összetevői megnyugtatják a gyomrot.

Kutyaharapást szőrivel

Igen-igen, van az a mondás, hogy „kutyaharapást szőrivel”. Egy újra elkezdett italozás enyhítheti hirtelen a másnaposság tüneteit, csak az a gond ezzel, hogy ebből harmadnaposság lesz, mert csak elnyújtjuk vele a regenerálódás idejét…

Összefoglalva, nevessünk, bulizzunk, alkoholizáljunk annyit, amennyiről érezzük, hogy jó nekünk, azután viseljük a következményeket, amiket enyhíthetünk ugyan, de nem szüntethetünk meg…

Forrás: femina, 24.hu
Fotó: backstage.com, filanko.com

Írj még tippeket! Neked mi segít a „macskajaj” ellen?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!