A biztonságos motorozás joga - legyen tied a 30 rózsaszín láthatósági mellény egyike!

nonapi lathatosagi mellenyA mai nap nemcsak a virágokról szól, hanem az erős, önmagukért kiálló, egyenlőségért harcoló nők napja is ez. Az olyanoké, mint a motoros csajok. 

"1857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és munkaidő csökkentésért. Erre emlékezve 1910 augusztusában Koppenhágában Clara Zetkin javaslatára elhatározták, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak. Magyarországon 1914-ben ünnepelték először."

(Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség)

Manapság sokan nehezen tudják elképzelni, hogy még 50 évvel ezelőtt is milyen megkülönböztetésben volt részük a nőknek az élet minden területén a civilizáltnak mondott országokban. Az, hogy szavazati joguk nem volt, csak a jéghegy csúcsa, de a munkahelyeken és még a családon belül is alsóbbrendű lényként kezelték őket a férfiak.

HIRDETÉS (x)

Másoknak nem is olyan elképzelhetetlen ez, hiszen sok helyen még ma is kevesebb fizetést kapnak a nők ugyanazért a munkáért, mint a férfiak, és mi motoros nők is számtalanszor megtapasztaljuk, hogy nem néznek ránk jó szemmel, amiért olyasmit szeretünk csinálni, ami mások szerint a férdiak kiváltsága. 

A számolás joga című filmet már többször ajánlották ismerősök, de csak két napja sikerült rávennem magam, hogy végignézzem azt a valós eseményeken alapuló történetet, ahogy a NASA-nál dolgozó fekete nők történelmet írtak. Bár a számolás maga igen távol áll tőlem, a film mégis hűen adja vissza, hogy milyen nehéz helyzetben voltak azok a nők a múlt század közepén, akik nem elégedtek meg a hagyományos női szereppel, hanem volt egy álmuk, hogy egyszer majd azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek, és nem kötik őket a társadalmi elvárások. 

Habár a Facebook korában már kevés jelentősége van, a Csajokamotoron.hu fórumán, a CsamClub.hu-n jelenleg 6448 regisztrált tag van. Ha hitetünk a statisztikáknak, a tagok 70%-a nő, ami valamivel több, mint 4500 fő. Arról persze nincs adat, hogy mindennek a 4500 nőnek van-e saját motorkerékpárja vagy van-e motoros jogosítványa, az biztos, hogy ha ide keveredtek hozzánk, ők is azok közé a nők közé tartoznak, akik mernek nagyot álmodni, és előbb vagy utóbb megvalósítják az álmukat. 

Ehhez az álomhoz szeretnénk most hozzájárulni azzal, hogy még biztonságosabbá tegyük a nők motorozását. A Nemzetközi Nőnap alkalmából a mai naptól a webáruházunkban minden 15 000 Ft feletti vásárlás mellé egy rózsaszín láthatósági mellényt adunk ajándékba március 31-ig, összesen 30 darabot szeretnénk így kiosztani. Sokan vannak a tagjaink közül, akiknek már van, hiszen 2013. május 3-án a Nemzetközi Női Motoros Napon a női motoros felvonulás résztvevői is ilyen láthatósági mellényt kaptak ajándékba, de ha te nem voltál ott, vagy 5 év alatt már elnyűted a régit, itt a lehetőség, hogy szerezz egy újat. 

Legyen a tied a 30 mellény egyike! 

 Tied a tanulás joga is. A részletekért kattints ide!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!