A leggyorsabb Panhead

A harmincnégy éves amerikai hölgy két éve főállású dragversenyző. Általában egy 1300 köbcentis, 170 lóerős Harley-Davidson V-Rod destroyer nyergében versenyzik aszfalton. Ezúttal azonban a világ leggyorsabb Panhead-jével sikerült bekerülnie a gyorsasági rekordok nagykönyvébe. A Salt Shaker fantázianevű, 120 köbhüvelykes Harley-Davidson Destroyer a 2000 köbcentis, nyomórudas V-twinek kategóriájában állította fel a 141,4 mérföld/órás (kb. 262 km/óra) sebességi világrekordot. A szeptemben 3-7. között megrendezett 3. Nemzetközi Motorkerékpáros Gyorsasági versenyen, a Utah államban lévő Bonneville sómezején öt mérföld (kb. 9,3 km) volt a pálya hossza.

Valerie Tomphson egyébként a Washingon állaban lévő Tacomában született, és csupán két éve, épp a versenyzés miatt költözött Scottsdalbe. A városba akkor lett szerelmes, mikor először 1999-ben az Arizona Bike Week alkalmával járt itt. Később többször is visszatért, sőt 2004-ben "Miss Arizona Bike Week" is ő lett a találkozó szépségversenyén. A hölgy tehát nem csupán ügyes, vakmerő, hanem kimondottan szép is.

Nem is csoda, hiszen a versenyzés mellett a fitness és a szabadtéri sportok a kedvencei. A sikeres versenyző nő a hétköznapokban 2000-es évjáratú, fekete Harley-Davidson Fat Boyt vezet, ami persze már réges-rég nem gyári, hiszen első, 2005-ös versenyén ezzel a motorral állt rajthoz az Arizona Bike Week-en. A blokkja például 107 köbhüvelykes (1753 köbcentis), 110 lóerős szörnyeteg. Ehhez persze nem csak a hajtómű egyéb alkotórészeit, hanem a futóművet is módosítani kellett, és némi optikai tuningon is átesett a masina.

Mivel Valerie viszonylag későn kezdte a versenyzést, minden pillanatban bizonyítani akar. Az elmúlt két év alatt ugyan sikerült behoznia a kategóriájában versenyző férfiakat, de ezzel nem elégszik meg. További tervei között szerepel a jövő évi bonneville-i verseny is, ahol már a 200 mérföld/órás sebességrekordot tűzte ki célul.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!