Pin-up csajok és rajzfilm figurák a világháborús dzsekiken

vilaghaboru dzseki pin up4A pin-up lányokat nem csak posztereken, képeslapokon nézegették a katonák, hanem a II. világháborús bőrdzsekijeiken, repülőgépeiken is virítottak.

Sőt, a csajokon kívül különféle – az illető katonának fontos – feliratok, rajzfilmfigurák szintén láthatóak voltak a kabátokon. Az A-2-es pilótadzsekiket 1931-től kapták az amerikai légierő harcosai, majd a II. világháború ideje alatt elkezdték feldobni a lóbőrből készült viseletet.

Az alábbi fotókon láthatóak, hogy számos bombát festettek a kabátokra – ezek a bombák a sikeres küldetéseket jelölték. Tehát, különös kódnyelv alakult ki a dzsekikre festett képekből.

HIRDETÉS (x)

Nem véletlen a motoros klubok colorja sem, hiszen a felvarróról lehet megtudni kérdezés nélkül, ki melyik klubba tartozik, s milyen státuszt tölt be azon belül.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A Pinterest gyűjteményéből szemezgettünk:

vilaghaboru repulogep pin up

vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1vilaghaboru dzseki1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!