Híres pin-up csajok - Vikki Dougan, "A Hát"

vikki dougan4A gyönyörű modell-színésznőt Vikki Dougan-t az 1950-es években nem a dekoltázsáról ismerték, mint például a mindenkit felülmúlú Jayne Mansfield-et, hanem a hátáról. És naná, hogy a képregényvilág szexi nyuszijának, Jessica Rabbit-nak a hátát Vikki háta ihlette. De nézzük, miért!

Valahogyan ki kellett tűnni a tömegből, a sok-sok szép modell és színésznő közül, ezért Milton Weiss publicista kitalálta, hogy Vikki viseljen a teljes hátat szabadon hagyó, eddig még nem látott kivágású ruhákat. Bejött!

A bemutatókon, party-kon, egyéb közéleti eseményeken hordott merész ruhadarabok felkeltették a fotósok, a közönség és a férfiak figyelmét egyaránt. Szóval, Vikki-t csak amolyan "hátvillantósnak" ismerte meg a nagyvilág, s nemhiába ihlette meg Jessica Rabbit tervezőit is...

HIRDETÉS (x)

Vikki 1929-ben, New York-ban született, Edith Tooker néven. 11 éves kora óta modellkedett, tehát a szépségipar mondhatni már a vérében volt, majd egy görkoris szépségverseny győztese lett, és ez hozta meg számára az áttörést.

Született egy kislánya, Debbie, akivel 1953-ban együtt szerepeltek a LIFE magazinban. Majd szerepelt a Playboy magazin 1957-es és 1962-es számában is. 

Viszont ezek után már lassan lecsengett a karrierje és a hátát övező nagy felháborodás/fellángolás, és eltűnt a reflektorfényből.

A Roger nyúl a pácban című Disney film 1988-as bemutatásakor, amikor Jessica Rabbit debütált az alkotásban, mindenki rájöhetett, honnan kölcsönözték Jessica hátát, a mélyen kivágott ruhát, ami a nyuszi védjegyévé is vált. 

Forrás: Wikipedia

Fotók: Wikipedia, Pinterest

vikki dougan3vikki dougan3vikki dougan3vikki dougan3vikki dougan3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!