Híres pin-up csajok - Veronica Lake

veronica lakeA fénykorában femme fatale-nak számító gyönyörű színésznő, Veronica Lake igazán tragikus sorsot mondhat magáénak, hiszen a szépségtől, csillogástól az alkoholizmusba és a téveszmékbe vezetett az útja...

A noir műfaj korai szakaszában ívelt igazán Veronica csillaga, majd az 1940-es évek végére hanyatlani kezdett. Mint a mellékelt fotókon látható, szerepelt a Paris Pin-up magazin címlapján, öltözködési minták alapjául szolgált...

Gondolnivaló, hogy az akkori lányok példaképe volt, és a férfiak érte - is - csorgatták a nyálukat. Szomorú azért látni, hogy a mindenki által irigyelt sztárok magánélete milyen szörnyű is lehet és küzdenek a démonaikkal, sokszor szélmalomharcot vívva.

HIRDETÉS (x)

Veronica 1922. november 14-én született, Constance Frances Marie Ockelman néven anyakönyvezve, Brooklynban. Karrierje elején felkapták a rendezők, sok szerepet kapott, majd amikor elkezdődtek mentális- és alkoholproblémái, egyre többen tagadták meg, hogy vele dolgozzanak.

A paranoid skizofrénia tüneteit mutatta a szép színésznő: hangokat hallott, furcsán beszélt, hallucinációk gyötörték. André de Toth, a férje erőszakos személyiség volt, és nem engedte orvoshoz Veronica-t. Egyébként 4 férje és 4 gyermeke volt a hölgynek. 

Amikor már nem kapott szerepeket, és magánélete is tönkrement, az alkoholizmusa rosszabbodott: volt, hogy nyilvános részegségért is letartóztatták. Eltűnt a nyilvánosság elől.

1960-ban egy újságíró megtalálta és fellebbentette a fátylat arról, hogy mennyire lecsúszott szegény asszony: egy lepukkant motelben lakott, pincérnőként dolgozott, de persze nem tudták, ki ő valójában.

Életének utolsó szakasza a teljes leépülésről szólt. 50 évesen, 1973. július 7-én hunyt el Burlingtonban, máj- és veseproblémák miatt, egy kórházban, egyedül.

Forrás: Wikipedia

Fotók: Etsy, The Huffington Post, Baby Dolls Ideas, cinema.de

veronica lake pin up1veronica lake pin up1veronica lake pin up1

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!