Elütötték Budur Gabriellát

November 24-én este, Budur Gabriellát a MotoGP trilógia könyvek szerzőjét elgázolták Budapesten egy gyalogos-átkelőhelyen.

A balesetmentes közlekedés aktivistája a Népszínház utcában kelt át az úttesten a zebrán, amikor egy női vezető nem adta meg neki az elsőbbséget, és elsodorta az írónőt. Budur Gabriella pont a napokban csatlakozott a Budapest-Bamakó adománygyűjtő akcióhoz, és csak most kezdte el tervezni egyik új kampányát, amiben a motoros mentősöknek szeretne segíteni.

Az ehhez hasonló balesetek sajnos nem ritkák, és Budur Gabriella most a saját tapasztalatát elmesélve szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy az utakon nagyon figyeljünk egymásra, különösképp a zebrák közelében:

 

HIRDETÉS (x)

„Komolyabb sérülés nem történt, de nagyon megijedtem. A jobb kezem megzúzódott, de nincs nagy baj. Elkeserítő, hogy a vezető még vissza is nézett, bele a szemembe, de nem állt meg, hanem tovább hajtott. Gusztustalannak tartom, hogy van olyan ember, aki egy ilyen baleset után gyáva módon elmenekül. Ha az ő családtagját ütötték volna el, akkor persze fel lenne háborodva, de ő tegnap az egyszerűbb utat, a menekülőt választotta.

A nő nem harminccal ment, megállási szándéknak pedig nyoma sem volt, nem is fékezett, pedig nem várakoztam a kijelölt átkelő egyik oldalán, hanem már régen a zebrán voltam és ilyenkor kötelező megállni. Ha egy lépéssel előrébb vagyok, akkor keresztül hajt rajtam. Leesett az első idei hó és az autóvezetők egy része máris elfelejtette, hogyan kell közlekedni az utakon. Hiába a rengeteg kampány, hogy figyeljünk egymásra, még mindig sok az olyan forgalomban résztvevők aránya, akinek inkább busszal kellene közlekednie.

A rendszámát megjegyeztem és feljelentettem a rendőrségen. Szerintem az ilyen viselkedés nem vicces, ha esetleg ezt ez a nő így gondolta volna, akkor jelezném neki, hogy ilyen és ehhez hasonló „viccből” idén több, mint 14 000 baleset történt az utakon, ebből kifolyólag több ezren szenvedtek sérüléseket és szeptemberig 89-en haltak meg.”

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!