Lesz 2017-ben Csajok a motoron jótékonysági motoros naptár?

jotekonysagi naptar 2018Idén augusztus közepén merült fel a gondolat, hogy lesz-e, legyen-e 2017-ben jótékonysági motoros naptár a Csajok a motoron tagjaival.

A Csajok a motoron első jótékonysági motoros naptára még 2010-ben készült. Az eredetileg saját célra, családi felhasználásra gondoltunk. A valódi motoros nőket a saját motorkerékpárjaikon ábrázoló naptár költségeit maguk a résztvevő modellek dobták össze, a technikai hátteret, a fotózást és a nyomdai előkészítést pedig Mina vállalta magára. A naptár persze nem sokáig maradt öncélú, hiszen nem nehéz olyan embereket találni, akiknek szükségük van a segítségre. Így történt, hogy a 2011-es naptár bevételét egy árvízkárosult családnak adtuk át, sőt később még ruhaadománnyal is segítettük Onga rászuruló családjait.

A második naptár 2011-ben készült, már sokkal jobban átgondolva, bár kicsit késve, október közepén kezdtünk bele az előkészületekbe. A jó cél mellé sikerült egy bőkezű támogatót találni, így a költségek már nem közvetlenül ránk hárultak, hanem a nagyját a Honda Hungary finanszírozta, és ők adták a motorok többségét is. A fórum tagjai is egyetértettek abban, hogy a Magyar Mentőmotoros Alapítvány egy olyan szervezet, amelynek motorosként muszáj segítenünk.

HIRDETÉS (x)

A harmadik naptár 2012-ben, 2013-ra készült. A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványra úgy esett a választás, hogy az első hölgy, aki az alapítvány által vakvezető kutyához jutott, maga is a motorok és a motorozás szerelmese. Adta magát a lehetőség, hogy a motorok és a motoros csajok mellett az alapítvány kutyái szerepeljenek a naptáron. A címlapon természetesen maga Bodoricsné Vincze Zsuzsanna szerepelt a kutyájával. Akkor a ruhákat a Harley-Davidson Budapest biztosította a fotózáshoz, és több támogató is részt vett a naptár elkészítésében.

2014-ben negyedik alkalommal veselkedtünk neki a naptárkészítésnek. Bevallom, egy kicsit későn, október végén vágtunk bele. Innentől ámokfutás volt a fotózás és az előkészítés, ami a résztvevők lelkesedésére is kihatott. Mivel egyik fórumtagunk maga is önkéntes tűzoltóként tevékenykedett, jó ötletnek tűnt a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatása. Az eladásra fordítható idő rövidsége miatt a naptár két éves beosztású lett, tehát 2015-ben és 2016-ban is használható. Ha netán még nem vetted volna meg, még segíthetsz az egyesületnek a naptár megvásárlásával. (Kattints a linkre a vásárláshoz!)

Idén augusztus közepén merült fel az ötlet, hogy 2017-re is kellene készíteni egy jótékonysági naptárat, azonban a tagok nagy része még a nyaralását töltötte, később talán az iskolakezdés miatt nem érződött a lelkesedés. Végül szeptember közepén az Andretti pizzériában volt egy összejövetel, ahol átbeszéltük a lehetőségeket és a helyzetet a megjelent motoros csajokkal.

Az a döntés született, hogy idén már nem vágunk bele, hiszen értelmetlen lenne megint kapkodni. Mivel mindenki szeretne igényes, szép munkát kiadni a kezéből, és olyan naptáron szerepelni modellként, amire méltán lehet büszke, a szervezést és a kivitelezést eltoltuk 2017-re. Így lesz idő a fotózásra (talán végre sikerül szabad téren fotózni a motorokat és a hölgyeket), és az előkészületekre, a támogatók megkeresésére is több idő jut majd. Arról nem beszélve, hogy ha időben elkészül a naptár, akkor több idő marad az eladásra is. Így a kiszemelt szervezetet, akiknek a bevételt juttatnánk el, szintén marad idő alapos megfontolás tárgyává tenni.

Ha tehát úgy érzed, hogy szeretnél részt venni a Csajok a motoron 2018-as jótékonysági motoros naptárának elkészítésében támogatóként, modellként, segítőként vagy bármilyen más formában, iratkozz fel erre a listára, hogy e-mailben is értesíthessünk, ha már konkrét fejlemények vannak.

Várjuk az ötleteket a támogatandó szervezetre is a cikk alatti hozzászólásoknál.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!