A nők ne motorozzanak!

Harley-Davidson Legs HirdetésNagyjából ez az üzenete a Harley-Davidson cég legújabb sajtóhirdetésének. Ez persze ellent mondd annak, hogy sorban dobják piacra az alacsonyabb és könnyebb motorokat.

Természetesen az amerikai motorgyár minden országban a helyi igényeknek megfelelően, a társadalmi normákat figyelembe véve dolgozza ki reklámkampányát egy-egy helyi ügynökség segítségével. Ezzel a módszerrel születtek már nagyon jó és nagyon rossz reklámjaik is. Erről az utóbbiról még nem döntöttem el, hogy mit gondoljak.

HIRDETÉS (x)

A két egész magazinoldalt elfoglaló hirdetést a Giovanni AFT ügynökség készítette, és a brazil magazinokban jelentette meg. Így már érthető, hogy hogy kerülhetett a lapokba ez a szexista, hím-soviniszta kampány. A latin országokban nyilván sokkal nehezebben emésztik meg a macsók, hogy a nők is szeretnének motort vezetni.

Nemrég a férfiak még azért kampányoltak, hogy a nők nehogy az autók volánja mögé kerüljenek. Magyarországon a mai napig is elhangzik, hogy a nőknek nem kellene vezetniük. De ez? Hogy most már motorozni is akarnak?

Ahhoz azért bátorság kell, és stabil, férfiakból álló vásárlóbázis, hogy egy motorgyár megengedhesse magának, hogy a potenciális vásárlók 50%-át elutasítsa. Vagy nagyon nagy bizonyosság arról, hogy a nők úgysem fognak soha motort vezetni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!