Más vagyok, ha nem vagyok más? Avagy mennyire tolerálják a motorosok a másságot? - FRISSÍTVE a WIMA Hungary álláspontjával

NaNa - .

leszbikus motorosIgazából a címben felvetett kérdés költői, hiszen a szexuális irányultsága mindenkinek a magánügye. Kivéve persze, ha ez mások életére negatív hatással van.

A motorozás alapvetően macsó dolog. Nem véletlenül van a filmekben is mindig kihangsúlyozva az izmos, erős, fekete bőrruhás férfi alakja, ha motorozásról van szó. Persze a másik oldalon - főleg a vígjátékokban - megjelennek a meleg motorosok is, akik ugyancsak fekete bőr cuccban, szakállasan egymással táncolnak. Lásd Kék Osztriga bár!

Habár a saját ismeretségi körömben nem tudok olyan motoros férfiről, aki a saját neméhez vonzódik, hallani már hallottam ilyenről. A létezésüket mi sem bizonyítja jobban, mint ez a fórum, és ez a honlap. Biztos van több is, de őszintén szólva nem merültem el mélyebben a témában.

De vajon mi a helyzet a motoros nők szexuális érdeklődésével?

Bizonyos férfiasnak mondott sportágak esetében (kézilabda, foci, vizilabda) közszájon forgó dolog, hogy a sportoló nők az átlaghoz képest nagyobb számban vonzódnak a saját nemükhöz. Felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a motorozással, hiszen motorozás is férfiasnak mondott elfoglaltság.

HIRDETÉS (x)

Annak idején, mikor a Krapeknők nevű motoros baráti társaság egy csajos motoros túra után megalakult, és kitaláltuk ezt a nevet, nem is gondoltuk, hogy lesz olyan, aki számára a név félreérthető. Pontosabban nem gondoltunk arra, hogy a számunkra vicces, ironikus név, ami pusztán annyit takar, hogy egy férfiasnak gondolt hobbi hozott minket össze, de lám, a nők is motorozhatnak, másnak mást jelenthet.

Volt ebből félreértés, volt is olyan jelentkező, akiről később kiderült, hogy számára hiánypótlónak tűnt a kezdeményezés, és megörült, mikor meghallotta, hogy létezik egy Krapeknők nevű női motoros társaság. Neki egyértelmű volt, hogy a név a tagok szexuális beállítottságára utal.

Később, miután 2006-ban elindítottam a Csajokamotoron.hu oldalt, igyekeztem felvenni a kapcsoatot külföldi női motoros szervezetekkel is. Így merült fel a lehetősége annak, hogy Magyarországon megalapítsuk a Women’s International Motorcycle Association, vagyis a WIMA magyar tagklubját. Mikor a nemzetközi elnökkel leveleztem a részletekről, az a benyomásom támadt, hogy valójában ez egy meleg motoros klub nőknek.

Habár ezt nyilván sehol nem reklámozzták, a nemzetközi klub 2006-os alapító okirata szerint szívesen látnak minden motoros nőt, akár meleg, akár nem, és az is a sejtésemet támasztotta alá, hogy a klub szerepel például ezen az angol oldalon, ahol a londoni meleg sportklubokat sorolják fel.

Mivel én nem vagyok meleg, és az általam ismert motoros nők sem voltak azok, akkor úgy döntöttem, hogy mégsem lenne jó ötlet tagnak lenni egy meleg motoros klubban heteroként.

Persze az idők változnak, 2011 óta Magyarországon is van már WIMA tagklub, sőt idén a nemzetközi motoros találkozójuk éppen Magyarországon lesz. A magyar klub tagjai 300 WIMA tagot várnak a világ minden tájáról júliusban.

Mivel a motorozás a szabadságról szól, és a szabadság nem csak a végtelen országúton való száguldást, hanem a szexuális szabadságot is jelenti, a meleg motorosok - legyenek nők vagy férfiak - bőven elférnek a motorosok társadalmának színes palettáján. És mivel a motorosok jó emberek - a szélsőséges megnyilvánulások kivételével - nem érdekli őket, hogy ki honnan jött, ki milyen motorral jár, és ki kit szeret. Mindenkit motoros testvérükként fogadnak el.

 

Fotó: Cracked.com

 

 


A WIMA Hungary elnökének álláspontja

A magyarországi WIMA elnöke a Facebook oldalunkon reagált a cikkemre, amit a rendszer valamiért elrejtett - bár lehet, hogy csak előlem - ezért nem biztos, hogy mindenki el tudta olvasni. A hozzászólást változtatás nélkül teszem közzé.

 

Kedves Anikó!

Engedd meg, hogy a Női Nemzetközi Motoros Szervezet Magyarországi Egyesülete képviseletében ezúton az alábbiakkal forduljak hozzád: Szomorúan tapasztaltuk, hogy honlapodon és a facebook oldaladon olyan tartalmú cikket jelentettél meg, ami mind tartalmában mind a prezentálás módjában félrevezető és megtévesztő információkat ad, illetve hamis színben tünteti fel a nemzetközi szövetséget és a mi egyesületünket is. Írásodban akként fogalmazol, hogy a WIMA „valójában ez egy meleg motoros klub nőknek”, idézem: „akkor úgy döntöttem, hogy mégsem lenne jó ötlet tagnak lenni egy meleg motoros klubban heteroként. Persze az idők változnak, 2011 óta Magyarországon is van már WIMA tagklub, sőt idén a nemzetközi motoros találkozójuk éppen Magyarországon lesz.”

HIRDETÉS (x)

Engedd meg, hogy ezúton hívjam fel a figyelmedet arra, hogy a WIMA nem egy „meleg motoros klub”, mint ahogy a magyar egyesület sem, hanem egy szervezet női motorosok részére, ahol szívesen látják mind a hetero-, mind a homoszexuális tagokat. A WIMA alapszabály kifejezetten rögzíti, hogy a nemzeti divíziókban a tagság elérhető bármely, a motorozás iránt érdeklődő nő számára, korától, nemzetiségétől, faji hovatartozástól, szexuális beállítottságától, vallásától stb függetlenül.

Az általad hivatkozott angol honlapon, a WIMA brit divíziójának weboldala került feltüntetésre, és a szöveg már az első sorban tartalmazza, hogy a klub „welcomes all female bikers, gay or straight”.

Mind a WIMA-nak mind a mi egyesületünknek az a célja, hogy a motorozást szerető embereket közelebb hozza egymáshoz, kulturált, érdekes és szórakoztató formában, nemzetközi rendezvények keretében. Az éves találkozókról te magad is megjelentetted a cikkeimet, amik a mai napig fent vannak az oldaladon.

A WIMA tagjai között ugyanúgy ott vannak meleg nők, mint férjes asszonyok, akik közül többen a férjeiket is elhozzák az éves találkozókra. Ez a szervezet több, mint 60 éve létezik és egyedülálló múlttal rendelkezik. Egyesek a fél életüket átmotorozták már, az egyik legidősebb tagunk 63 éves. A WIMA nyitva áll mindenki számára aki szereti a motorozást, és igen, elsődlegesen a motorozás okozta szabadság érzése, és ezzel egyidejűleg egy közösséghez tartozás az ami összeköti a tagokat, nem pedig a szexuális szabadság kifejezése.

Az általad megjelentetett cikk sajnálatos módon olyan színben tünteti fel a szervezetünket, mintha az a tagok „szexuális beállítottságára” épülne, aminek köze nincs a valósághoz. Azt hiszem egy ilyen írásnál fennáll a veszélye annak, hogy éppen az a kirekesztés valósuljon meg, amit egy ilyen típusú nemzetközi szövetség el akar kerülni, vagy amellyel éppen ellenétes álláspontra helyezkedik.

Az idei rendezvényre majd 300 résztvevőt várunk a világ 20 Országából. Célunk a magyar vendégszeretet éreztetése mellett, Magyarország különböző aspektusból való bemutatása. Színes programokkal várjuk őket, amelyek eddigi érintettjei, beleértve több hivatalos Szervet is, mind együttműködően állnak a rendezvényünkhöz és maximálisan támogatják ezt a Magyarországon egyedülálló rendezvényt.

Tisztelettel megkérlek, hogy egy helyesbítést közzétenni szíveskedjél!

Üdvözlettel,

Melicher Emese

Elnök

https://www.facebook.com/WIMA-Hungary-238665016192107/

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS