Szaúdi csajok a motoron

szaudi csajok a motoronHa hiszitek, ha nem, a világ legtöbb országával ellentétben, Szaúd-Arábiában a nőknek nem engedélyezett a két keréken való közlekedés. A valósággal ellentétben azonban egy új videojátékban a szaúdi nők is motoroznak, és vad tájakon versengenek gépeik nyergében.

 

Az új, okostelefonokra írt játék neve “Saudi Girls Revolution”, azaz a Szaúdi csajok forradalma. A játék megalkotója Fahad Al-Saud, szaúdi herceg, aki a szaúd-arábiai király testvérének unokája.

Az ifjú herceg jártas a nyugati kultúrában. A Stanford Egyetemen tanult, korábban dolgozott a Facebook arab verziójának a beindításánál, élt Los Angelesben és Londonban is. Több céget alapított, beleértve a NA3M Games nevűt is, mely a “Saudi Girls Revolution” videójátékot megalkotta.

Szaúd-Arábia nem csak tiltja a nők számára a járművezetést, hanem nagyon kemény büntetéssel sújtja azokat a hölgyeket, akik megszegik ezt a törvényt. A szaúdi nők persze harcolnak a jogaikért, - többek között azért is, hogy motort vezethessenek - de az elmúlt 10 évben ez a küzdelem még nem hozott sikereket.

HIRDETÉS (x)

Vajon egy videojáték segíteni fog abban a harcban, hogy a törvények minden arab világban élő nő számára enyhébbek legyenek? Ki kell várni a végét. Hátha. Míg a törvények nem változnak, a szaúdi nők nem tehetnek mást, mint hogy játék segítségével elképzelik azt, milyen motoron csapatni. A játék béli nyolc nő egyikeként, maximális sebességgel száguldhatnak a sötét felhők alatt egy poszt-apokaliptikus birodalomban az ellenséges területeken keresztül, és harcolhatnak a kegyetlen zsarnokokkal, miközben köpenyüket tépi a vad szél. Vagy a játékkal inkább csak férfiak fognak játszani? Ki tudja?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!