Szaúdi csajok a motoron

szaudi csajok a motoronHa hiszitek, ha nem, a világ legtöbb országával ellentétben, Szaúd-Arábiában a nőknek nem engedélyezett a két keréken való közlekedés. A valósággal ellentétben azonban egy új videojátékban a szaúdi nők is motoroznak, és vad tájakon versengenek gépeik nyergében.

 

Az új, okostelefonokra írt játék neve “Saudi Girls Revolution”, azaz a Szaúdi csajok forradalma. A játék megalkotója Fahad Al-Saud, szaúdi herceg, aki a szaúd-arábiai király testvérének unokája.

Az ifjú herceg jártas a nyugati kultúrában. A Stanford Egyetemen tanult, korábban dolgozott a Facebook arab verziójának a beindításánál, élt Los Angelesben és Londonban is. Több céget alapított, beleértve a NA3M Games nevűt is, mely a “Saudi Girls Revolution” videójátékot megalkotta.

Szaúd-Arábia nem csak tiltja a nők számára a járművezetést, hanem nagyon kemény büntetéssel sújtja azokat a hölgyeket, akik megszegik ezt a törvényt. A szaúdi nők persze harcolnak a jogaikért, - többek között azért is, hogy motort vezethessenek - de az elmúlt 10 évben ez a küzdelem még nem hozott sikereket.

HIRDETÉS (x)

Vajon egy videojáték segíteni fog abban a harcban, hogy a törvények minden arab világban élő nő számára enyhébbek legyenek? Ki kell várni a végét. Hátha. Míg a törvények nem változnak, a szaúdi nők nem tehetnek mást, mint hogy játék segítségével elképzelik azt, milyen motoron csapatni. A játék béli nyolc nő egyikeként, maximális sebességgel száguldhatnak a sötét felhők alatt egy poszt-apokaliptikus birodalomban az ellenséges területeken keresztül, és harcolhatnak a kegyetlen zsarnokokkal, miközben köpenyüket tépi a vad szél. Vagy a játékkal inkább csak férfiak fognak játszani? Ki tudja?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!