Motorra pattanni 102 évesen? Miért ne?

mary walker 102 eves 2Mary Walker sokat tudna mesélni az életről. Volt ideje tapasztalni ezt-azt, de a tisztes kort megélt hölgynek még 102 évesen is lehetett újat mutatni. Nem is akármit. Szerettei egy kellemes motorozással koronázták meg születésnapi buliját.

Mary 1913.-ban született az amerikai, Utah állam béli St. George-ban, és idén ünnepelte 102. születésnapját, mely igazán stílusosra sikeredett. Mint családtagjai elmesélték, még soha életében nem ült korábban motoron, így ez az alkalom volt az első. A gyermekek, unokák úgy gondolták, hogy még nem késő kipróbálnia a motorozást, és ezzel a meglepetéssel még egy dolgot kipipálhat a bakancslistáján.

A születésnapi parti teljesen szokványosan indult. Barátok és családtagok gyűltek össze, hogy méltóképp ünnepeljék meg Mary-t, és azt, hogy ilyen szép kort megért. Egy hirtelen jött ötlet folytán az egyik családtag – Mary unokaöccse, Drew Cahoon, aki nagy motoros - megpróbálta rávenni arra, hogy menjen egy kört utasként vele, próbálja ki, milyen a motorozás.

HIRDETÉS (x)

Ahelyett, hogy nemet mondott volna, az eleven asszony felpattant Cahoon 1800-as Gold Wing-jére, és megtapasztalhatta élete egyik legnagyobb élményét. „Felültem, átkaroltam az unokaöcsémet, majd elindultunk" mesélte Mary. Körbemotoroztak a városon, és miután visszaérkeztek a partira, Cahoon azt mondta Mary-nek, hogy ha akarja, mehetnek még egy kört. „Azt mondtam, az klassz lenne!" mesélte a felvillanyozódott ünnepelt. Úgy emlékszik vissza a motorozásra, hogy ez volt az egyik legjobb dolog, ami történt az életében, ezzel is megerősítve azt, hogy jó volt együtt motorozni Cahoon-nal.

Mary Walker példamutató életet élt és elárulta hosszú korának titkát is. Természetes alapú táplálkozás kiegészítőket fogyasztott mindig, melyek többek között a cayenne bors, fahéj, almaborecet, méz, zselatin, kálium és cink. Szellemi frissessége megőrzésének érdekében naponta betű kirakóst és egyéb szójátékokat játszott, sokat olvasott - főleg genetikával foglalkozó írásokat, - tájékozódott az interneten és ellátta a mindennapi feladatokat. Szeretett horgolni is, és gyakran járt társaságba.

Mary fia, Dwight Baker elmesélte, hogy anyja sokáig nem tanulta meg, hogyan kell használni a számítógépet. Mostanra már rendszeresen e-mail-ezik és gyakran használja a közösségi oldalakat, hogy a családtagokkal kommunikálhasson. Amikor betöltötte a 100. életévét 2013. március 17.-én, Mary Walker rengeteg leszármazottja ünnepelte. Jelen volt négy gyermeke, 21 unokája, 46 ükunokája, 8 ük-ükunokája, és egy ük-ük-ükunokája.

Elmondása szerint a 102. születésnapja valóban egy nagyon boldog mozzanat volt az életében. „Nem tudom elhinni, hogy ilyen idős vagyok" mesélte, „Azt hiszem, odafenn valami hibát követhettek el.„ Mary Walker megérdemelten kapta az égiektől tisztes korát, és születésnapján újfent bebizonyította neki a sors, hogy mindig van az életben újabb, és újabb dolog, amiért érdemes lelkesedni, ami örömet okoz. Hogy ez az örömforrás épp a motorozás is lehet, azt mi, motorosok pontosan tudjuk. Aki még nem próbálta, tegye meg. Soha nincs késő elkezdeni!mary walker 102 eves 1mary walker 102 eves 4mary walker 102 eves 3

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!