fbpx
KiemeltMotorokMotorozás

10 ok arra, hogy motorossal randizz

motoros randi 6A legjobb dolog megosztani a hobbinkat a szerelmünkkel, így valójában azoknak, akik motoroznak, nem is kérdés, hogy miért kellene egy motorost választani társnak. Ha mégsem vagy még teljesen meggyőzve, olvasd el hogy szerintünk miért lenne jó!

1. Kalandosabban élünk

Egy romantikus séta a strandon élvezetes dolog, de mi szeretjük a nagyobb motoros túrákat is, melyek nem csak strandokra, hanem többek között hegyek közé vagy épp sivatagokba visznek. Ezeken a helyeken mindig van valami, ami miatt mindegyik úti cél élvezetes lesz. Csak mutass nekünk egy szép utat és mondj egy klassz végcélt, és mi indulunk is. Minket nem érdekelnek a drága repülőjegyek, a szállodák és az ötcsillagos éttermek. Mi boldogok vagyunk akkor is, ha egy jó kajáldában falatozhatunk egy végigmotorozott nap után.

2. Nem félünk a minket körülvevő világtól

A motoros folyamatosan emlékeztetve van arra, mennyire veszélyes az, amit csinál. „Szülők, testvérek, barátok, és ismerősök haltak meg motorozás közben” vagy „Tudod milyen veszélyes, amit csinálsz?” Ezekkel a mondatokkal bombáznak nap mint nap. Igen, tudjuk. De azt is tudjuk, hogy akár séta közben is meghalhatunk az utcán, lezuhanhat a repülőnk, amin utazunk, vagy egy halálos vírus támad meg. Ezek mind arra késztetnek minket, hogy inkább a motorozást válasszuk, jól érezzük magunkat, és új dolgokat próbáljunk ki.

3. Gazdaságosak vagyunk

Ugyan mindannyian másképp csináljuk, de az biztos, hogy jól gazdálkodunk. Egy szép motor rendbetétele sokba kerül, de ezért mi képesek vagyunk arra, hogy ne vegyünk új ruhákat és csak néhány hetente menjünk étterembe. Mi megértjük, ha valaki nem akar Michelin csillagos éttermekben drága vacsorákra költeni. Begyújtjuk a kerti grillsütőt, ha inkább egy jó grillvacsorára vágysz, és az éttermi bohóckodás helyett inkább lecseréljük a motorolajat.

4. Értékeljük a kis dolgokat

Azokat a pillanatokat, amikor a nap lemegy a havas hegycsúcsok mögé, mikor a szél keltette porfelhő halvány foltja lebeg a horizont felett, vagy ha egy kúszó ködfolt halad át a mezőn, mind mélyen a szívünkbe zárjuk. Annak is örülünk, ha a téli fagy miatt kátyús utakról épp rátérünk egy frissen épített szakaszra. Ezeknek is köszönhetjük azt, hogy könnyen elfelejtjük a napi gondjainkat, és tudjuk azt, hogy hogyan nézzük – és lássuk is – az élet napos oldalát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

5. Elkötelezettek vagyunk

Legtöbbünknek a motorozás nem csupán annyit jelent, hogy pl. munkába járunk ily módon. Ez számunkra egy életforma, egyfajta életút. Jobb lenne, ha több időt fordíthatnánk a motorozásra, de ezt általában nem könnyű kivitelezni. Ez nem olyan dolog, amit csak úgy egyszerűen abbahagyhatsz. Ez egy olyan út, mely jobbra fordítja az életünket több területen is. Ha az élet megpróbáltatásokat gördít elénk, mi nem hátrálunk meg. Készségesen segítünk a többi motorosnak, és a körülöttünk lévő világhoz is ezzel a szemlélettel viszonyulunk. Nyitott szemmel járunk, és segítjük másoknak.

6. Figyelmesek vagyunk

Motorozás közben az életünk függ attól, hogy mennyire figyelünk arra, ami körülöttünk történik a forgalomban. Persze ehhez az is szükséges, hogy a többi közlekedő is megfelelően figyeljen ránk. Ha egy autós közelébe érünk, előfordulhat, hogy nem figyel ránk, vagy egyszerűen nem vesz észre, és lesodor az útról. Mindenre fel vagyunk készülve, és figyelünk ezekre a dolgokra amellett, hogy nem felejtjük el azt sem, hogy akármikor kialakulhat váratlan helyzet is, amivel korábban még nem találkoztunk. Ezeket időben felismerjük, mert csak így fogunk biztonságban hazaérni.

7. Rugalmasak vagyunk

Valami probléma merült fel? Megoldjuk. Változtatni kell egy terven? Nem gond. Ha csak az egyik szerelmünkkel, a saját motorunkkal lesz randink, nem törünk meg. Jól érezzük magunkat, és bízunk saját képességeinkben, így könnyebben vesszük az akadályokat. Lapos gumik és lemerült akkumulátorok? Nem problémázunk semmin, hanem megoldunk mindent, és utána boldogan motorozunk tovább.

8. Nem akaszkodunk a másik nyakába

SMS minden órában? Tuti, hogy nem. Elfoglaltak vagyunk a motorozás miatt, és valamikor dolgozni is kell, hogy legyen miből elmenni a következő túrára, hogy csinosítani tudjuk a motorokat. Ha valaki motorozik, az egyfajta függetlenséget ad, így meg tudjuk élni saját szabadságunkat egy kapcsolatban is.

9. Jól masszírozunk

A motorosok többségének a keze nem túl finom, puha és gyenge. A hosszú utak alatt erősen kell markolni a kormányt, ettől edzett és erős lesz a kéz, ami hozzájárul ahhoz, hogy jobban és hosszabban tudjunk masszírozni.

10. A romantikus gesztusaink levesznek a lábadról

Ha egy lány sütit süt egy motorosnak, azt elég vacak dolognak érezzük. Ha viszont a saját motorján tűnik fel, az már sokkal jobban tetszik. Néhány lány számára biztosan imádni való, ha egy srác egy szál rózsával jelenik meg, azonban ha a lány ajtaján kopogunk, fejünkön bukósisakkal, és szánkban tartva azt a rózsát, melyet hosszú kilométereken keresztül így hoztunk neki, akkor tuti, hogy az ajtaja mindig nyitva lesz előttünk..

Ha ismersz még olyan okot, – vagy ellenérvet – ami miatt érdemes egy motorossal randizni, mindenképp írd meg hozzászólásban!
0
Ha ismersz még olyan okot, - vagy ellenérvet - ami miatt érdemes egy motorossal randizni, mindenképp írd meg hozzászólásban!x
5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x