Egy nő, egy motor és egy világ-körüli út

steph jeavons 01Április 4-én érintette a magyar fővárost az angol világutazó, amiről blogjában is megemlékezett.

Steph Jeavons nagy, és nemes fába vágta képzeletbeli fejszéjét. Tervei szerint a Rally4Life keretein belül körbemotorozza a világot. A 2014. március 27-i, észak-wales-i behajózást követően útja 6 kontinensen keresztül 42 országot érint majd. A túra teljesítése előreláthatólag 15 és 24 hónap közötti időintervallumot vesz majd igénybe, melyet befolyásolni fognak az utak, a felmerülő körülmények, technikai problémák. Mivel a főutakat, autópályákat elkerüli, így minden bizonnyal kalandos útra számíthat.

Szállása többnyire kétszemélyes sátra lesz. Ha küldetése sikerrel jár, ő lesz a második angol nő, aki ezt a teljesítményt véghez vitte, és ha eléri a hetedik kontinenst is (az Antarktiszt), ő lesz az első angol, és egyben az ötödik személy a világon, aki ezt az utat egyedül tette meg.

HIRDETÉS (x)

Hogy miért csinálja ezt végig Steph? Meg akarja ismerni önmagát, és az életet úgy, hogy a mindennapi élethez szükséges alapfelszereléseken kívül semmit nem használ. A közel két év alatt nélkülözni fog majd mindenféle luxust. Útjának legfontosabb célja mégis az, hogy minél többet tapasztalhasson, és teljesítsen az alapküldetésből, mely során a szegénységben élő családoknak és közösségeknek igyekszik segíteni a világ számos országában. Célja, hogy segítsen azzal, hogy tudatosságot visz az emberek életébe, így segítve elő boldogulásukat. A nemes cél során Steph támogatást és adományt gyűjt a Rally4Life-nak, miközben ő megvalósíthatja élete legszebb kalandját.

Steph jó kapcsolatot ápol a kanadai Rally4Life jótékonysági szervezettel, mely 2009 óta teljesít szolgálatot. Céljuk, hogy szerte a világon segítsenek a szegényeken, szükséget szenvedőkön. Így tevékenységük során enyhíteni igyekeznek azon családok helyzetén, akik ivóvíz, élelem, lakhely, egészségügyi ellátás, oktatás terén hiányt szenvednek.

Az alapítók meglátása az, hogy ha részt vesznek ebben a kalandos, életminőség-változtató vállalkozásban, akkor sok ember, család, közösség számára meg tudják mutatni a helyes irányt a gyarapodás, a fejlődés felé amellett, hogy pillanatnyi segítséget is nyújtanak nekik. Így sok esetben ez az utazás vissza tudja majd adni a reményt ott, ahol szükség van rá.

Steph reménykedik abban, hogy mind többen csatlakoznak hozzá és adakoznak a Rally4Life-on keresztül, így támogatva a közösségsegítő terveket szerte a világon, és hogy enyhíteni tudnak a szegénységen a rászorulók ellátásával, mely ellátás az alapvető emberi szükségleteket biztosítja számukra.

Steph nem ma kezdte a motorozást. Szülei, és egyik nővére is motorozik már régóta, sőt nagymamája is motorozott a háború idején, így joggal mondhatjuk róla, hogy a motorozás a vérében van. Elmondása szerint az út nem a sebességről, és nem kizárólag a motorozásról fog szólni. Célja az élet, a tanulás és az út élvezete. Reméljük, terve sikerrel jár, és épségben, sok élménnyel, és a nemes küldetés sikeres végrehajtásával zárul.steph jeavons 02

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!