A boldogság két keréken érkezik

boldogsag motoron erkezik sportsterEgy friss tanulmány eredménye szerint azok a nők, akik motorkerékpárjuk nyergében töltik szabadidejüket, boldogabbak és magabiztosabbak azoknál, akik nem motoroznak.

Az év elején, mint oly sokan, a nők is arra gondolnak, hogy az újévben sokkal teljesebb és boldogabb életet szeretnének élni. Ilyenkor kerülnek elő az önsegítő könyvek, a furcsa diétákról szóló cikkek és sokan online reklámokat böngésznek, és ezek segítségével próbálják megvalósítani újévi fogadalmaikat. De ki hitte volna, hogy a boldogság az utakon, motorozás közben jön el? Kevés nő elképzeléseiben szerepelt eddig ez a megoldás.

A nem rég megjelent kutatás eredménye kimutatta, hogy azok a nők, akik motorkerékpárjaikon róják az utakat, észrevehetően boldogabbak – mind magánéletükben, kapcsolataikban, és a hálószobában egyaránt – azon társaiknál, akik nem motoroznak.

HIRDETÉS (x)

„Mint a WomenRidersNow.com (WRN) alapítója, munkám során határozottan azt tapasztalom, hogy ez valóban így van." - mondja Genevieve Schmitt. - „Mint a motoros nők egyik legmeghatározóbb szervezete, rengeteg történet érkezik hozzánk motoros csajoktól, és ezek ismeretében nyilvánvaló, hogy sokkal boldogabb, teljesebb életet élnek, melyet maximálisan élveznek."

A Harley-Davidson megbízásából készült, motoros nőkkel foglalkozó kutatást a Kelton nevű nemzetközi közvélemény kutató cég vezette, mely felmérés során 2013. május 20. és 28. között 1013 néha, illetve rendszeresen motorozó, és 1016 nem motorozó, felnőtt amerikai nőt kérdeztek meg e-mail-en és online felületeken keresztül. Az eredmény világosan mutatja azt, hogy a motorozás nagymértékben javítja a nők önértékelését. A mért adatok is megerősítik a kétkerekűek további pozitív hatásait.

A megkérdezettek közül több mint kétszer annyian érzik magukat boldogabbnak - a motoros csajok 37 százaléka - és majdnem ugyanennyien elégedettebbnek – 35 százalékuk -, míg a nem motorozók esetében ezt csak 16 és 18 százalékuk mondhatja el magáról. Közel négyszer többen – a megkérdezett motoros nők 27 százaléka - érzi magát szexinek, míg a nem motorozók közül 7 százalék válaszolt igennel.

A felmérések szerint a motoros nők több mint fele (53 százalékuk) azt állítja, hogy a boldogság fő forrása náluk a motorozás, közel háromnegyedük (74 százalékuk) pedig hisz abban, hogy az élete javult, mióta elkezdett motorozni. „A motorozás egyfajta megnyilvánulása a szabadságnak, az önkifejezésnek, így a motoros csajok alapvetően boldogabban élik meg az így kitejesedett mindennapjaikat" - állítja Claudia Garber, a Harley-Davidson női motorosokkal foglalkozó részlegének igazgatója. - „Ezért az, ha megtanulsz motorozni, egy tökéletes ajándék lehet saját magad számára, és a legjobb döntéssé válhat, hogy valóra váltsd újévi fogadalmad, és ténylég boldog legyen a 2014-es esztendő."

A tanulmány kimutatta továbbá, hogy a nők önbecsülésének pozitív megerősítésén túl a motorozás javítja a kapcsolatokat is. Ha ez párkapcsolattá válik, a motoros nők esetében a kommunikáció és az intim együttlét sokkal jobban működik.

A motorozó nőknél a megkérdezettek 60 százalékánál javult a kommunikáció, míg a nem motorozó nők 38 százalékánál megy csak könnyen a gond nélküli információáramlás. Továbbá az intimitásban, fizikai érintkezések esetében is a motoros nők több mint a fele, azaz 51 százalékuk az, akinek könnyű a helyzete nem motorozó társaikkal szemben, ahol csak 35 százaléknyi az, aki ezen a téren nem küzd nehézségekkel.

A stressz feszültséget tud okozni a másképp gondolkodók, eltérő szokásokkal rendelkezők között, de mióta a motoros nők több mint harmada (34 százalékuk) beszámolt arról, hogy miután elkezdtek motorozni kevésbé stresszesek, nem meglepő, hogy 50 százalékuk különösen elégedett az aktuális kapcsolatával.

A kutatás eredményei alapján elmondhatjuk, amit már eddig is tudtunk. Motorozni jó, és sok mindenen átsegít a közben szerzett pozitív élmények sokasága.

 

Neked hogy változtatta meg az életed a motorozás? Te is boldogabb vagy, mióta motorozol?

boldogsag motoron erkezik

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!