Hogyan alapíts női motoros klubot?

Tartalomjegyzék

Női motoros klub alapítása Ahogy a bikerkultúra alapvetően az Egyesült Államokból származik, az ezzel kapcsolatos írott és íratlan szabályok is onnan jönnek.

A motoros klubok (motorcycle club = M.C.) a Világ nagy részén militáris szervezetként működnek, létüket sokan összefüggésbe hozzák a bűnszövetkezetekkel. Nem ritka, hogy közük van a kábítószer- és fegyverkereskedelemhez, a prostitúcióhoz és újabban a fehérgalléros bűnözéshez is. Rendszeresen hallunk a híradásokban motoros klubok közti bandaháborúkról, leszámolásokról, amelyek szintén nem a békés jelleget sugallják.

Persze mindez csak a felszín, hiszen aki nincs benne, nem él a motoros klubok között, sosem láthat a dolgok mélyére. A szabályokról, a szervezeti felépítésről mindenféle mendemondák terjednek, amit maguk a klubok legtöbbször sem nem erősítenek meg, sem nem cáfolnak. Számtalan filmben láthatunk erre utalásokat. A legutóbbi időkben például a Sons of Anarchy filmsorozat adja át talán a leghitelesebben az MC-k működését, hiszen a forgatókönyv szakértői között Hells Angels MC tagok is voltak.

Általánosan, nemzetközileg elfogadott szabály, hogy motoros klubban (M.C.-ben) nő nem lehet tag. Az ok nagyon egyszerű: képzeljük csak el, amikor egy balhéban vagy bunyóban a tagok - bármennyire is egyenrangúként kezelik a csajt - neveltetésük okán óhatatlanul azzal foglalkoznak, hogy őt megvédjék, vagy arra figyeljenek, hogy neki ne legyen baja. Egy ilyen helyzet biztosan rontaná az esélyüket az ellenféllel szemben.

HIRDETÉS (x)

A másik ok, hogy sok pasi között egyetlen nő is alaposan meg tudja keverni a szart. Bár lehet, hogy hosszútávon a férfiak könnyebben túllépnek azon, hogy egymás után járjanak ugyanazzal a csajjal, a pillanatnyi feszültségekre, amit egy ilyen helyzet okozhat nincs szüksége egyetlen klubnak sem. Hétköznapi esetben valamilyen büntetéssel, retorzióval jár, ha egymás nőjét szeretik el, ezt a dolgot pedig kifejezetten megnehezítené, hogy a nő is velük egyenrangú klubtag.

A klubtagok mellet, a klubokkal szimbiózisban élő nők mindennapjairól egyébként hamarosan amerikai reality műsor is készül, ami nem biztos, hogy teljes egészében megfelel majd a valóságnak, de valószínűleg minimális betekintést ad a nők klub körüli életébe.

Azt már gondolom nem is kell részleteznem ezek után, hogy miért nem elfogadott az, hogy nők önálló klubot alapítsanak. Bár valószínűleg viszonylag kevés nő vágyik arra a kétes hírnévre, amit a fegyvercsempészet vagy a kábítószer kereskedelem (netán a prostitúció elősegítése - bár azért hallani ilyenről is) okozhat, konfliktus esetén nem biztos, hogy egyenrangú félként kezelnék a csapatot a hasonló üzletben érdekelt klubok.

De akkor hogy lehet mégis, hogy számtalan női motoros klub és MC létezik a világban?

Lapozz, ha érdekel a válasz!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!