Hogyan alapíts női motoros klubot?

Tartalomjegyzék

Női motoros klub alapítása Ahogy a bikerkultúra alapvetően az Egyesült Államokból származik, az ezzel kapcsolatos írott és íratlan szabályok is onnan jönnek.

A motoros klubok (motorcycle club = M.C.) a Világ nagy részén militáris szervezetként működnek, létüket sokan összefüggésbe hozzák a bűnszövetkezetekkel. Nem ritka, hogy közük van a kábítószer- és fegyverkereskedelemhez, a prostitúcióhoz és újabban a fehérgalléros bűnözéshez is. Rendszeresen hallunk a híradásokban motoros klubok közti bandaháborúkról, leszámolásokról, amelyek szintén nem a békés jelleget sugallják.

Persze mindez csak a felszín, hiszen aki nincs benne, nem él a motoros klubok között, sosem láthat a dolgok mélyére. A szabályokról, a szervezeti felépítésről mindenféle mendemondák terjednek, amit maguk a klubok legtöbbször sem nem erősítenek meg, sem nem cáfolnak. Számtalan filmben láthatunk erre utalásokat. A legutóbbi időkben például a Sons of Anarchy filmsorozat adja át talán a leghitelesebben az MC-k működését, hiszen a forgatókönyv szakértői között Hells Angels MC tagok is voltak.

Általánosan, nemzetközileg elfogadott szabály, hogy motoros klubban (M.C.-ben) nő nem lehet tag. Az ok nagyon egyszerű: képzeljük csak el, amikor egy balhéban vagy bunyóban a tagok - bármennyire is egyenrangúként kezelik a csajt - neveltetésük okán óhatatlanul azzal foglalkoznak, hogy őt megvédjék, vagy arra figyeljenek, hogy neki ne legyen baja. Egy ilyen helyzet biztosan rontaná az esélyüket az ellenféllel szemben.

HIRDETÉS (x)

A másik ok, hogy sok pasi között egyetlen nő is alaposan meg tudja keverni a szart. Bár lehet, hogy hosszútávon a férfiak könnyebben túllépnek azon, hogy egymás után járjanak ugyanazzal a csajjal, a pillanatnyi feszültségekre, amit egy ilyen helyzet okozhat nincs szüksége egyetlen klubnak sem. Hétköznapi esetben valamilyen büntetéssel, retorzióval jár, ha egymás nőjét szeretik el, ezt a dolgot pedig kifejezetten megnehezítené, hogy a nő is velük egyenrangú klubtag.

A klubtagok mellet, a klubokkal szimbiózisban élő nők mindennapjairól egyébként hamarosan amerikai reality műsor is készül, ami nem biztos, hogy teljes egészében megfelel majd a valóságnak, de valószínűleg minimális betekintést ad a nők klub körüli életébe.

Azt már gondolom nem is kell részleteznem ezek után, hogy miért nem elfogadott az, hogy nők önálló klubot alapítsanak. Bár valószínűleg viszonylag kevés nő vágyik arra a kétes hírnévre, amit a fegyvercsempészet vagy a kábítószer kereskedelem (netán a prostitúció elősegítése - bár azért hallani ilyenről is) okozhat, konfliktus esetén nem biztos, hogy egyenrangú félként kezelnék a csapatot a hasonló üzletben érdekelt klubok.

De akkor hogy lehet mégis, hogy számtalan női motoros klub és MC létezik a világban?

Lapozz, ha érdekel a válasz!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!