Risztov Éva Olimpiai Bajnok lett

Szöveg: NaNa, Fotó: MTI - .

Risztov Éva Olimpiai Bajnok hosszútávúszásbanMiután 2005-ben visszavonult az úszástól, a motorsport felé kanyarodott, ahol szintén szép eredményeket ért el. Most az ország együtt örülhet, hogy visszatért eredeti sportágához. Nem is tudtam róla, hogy létezik hosszútávúszás, vagyis 10 kilométeres nyíltvízi úszó maraton. Azt sem tudtam, hogy magyar indulója is lesz ennek a számnak, közben két magyar név is szerepelt a versenyzők között. Mikor megláttam Risztov Éva nevét, odaragadtam a tévé elé két izgalmas órára.

HIRDETÉS (x)

Két óra úszás megfeszített tempóban, keményebb lehet, mint futni, de Évának szemmel láthatóan meg sem kottyant ez a táv. Már a verseny elejétől kezdve ő vezette a mezőnyt, és a két óra leteltévelmég volt ereje sprintelni, majd mosolyogva nézett olimpiai bajnokként a kamerákba.

Risztov Éva 2007-ben választotta a motokrosszt legújabb hobbijhának, de egy igazi sportoló nem bírja ki megmérettetés nélkül, így Éva is indult 2008-ban a Magyar Motokrossz Szövetség (MAMS) által első alkalommal kiírt Ladycross versenysorozaton. 2009-ben jelentette be, hogy visszatér az úszáshoz hosszútávú úszóként.

"A Debreceni Sportcentrum 26 éves versenyzője - aki medencében 800 méteren a 13., 400-on a 16., a 4x100-as gyorsváltóval pedig a 15. helyen végzett - gyakorlatilag végig vezetett, nagy tempót diktálva legtöbb riválisát leszakította, végül nagy hajrával - az amerikai Haley Andersont négy tizedmásodperccel megelőzve - diadalmaskodott. Risztov a magyar londoni küldöttség 15. érmét - nyolcadik aranyát - szerezte." - MTI. 

Gratulálok Évának a motoros csajok nevében!

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS