Mit szól a család, ha a kismama motorozik?

NaNa - .

Pocakos Ancsy a motoronNehéz megbirkózni a dilemmával, hogy mi legyen motorra, ha a érkezik a gyermekáldás. Ezt a döntést valószínűleg a család többi tagja csak még jobban megnehezíti.

Amikor egy nő úgy dönt, hogy a motorozást választja hobbinak vagy életformának, a család nagy része valószínűleg nem örül majd ennek. Ha elég kitartóak vagyunk, akkor persze egy idő után megszokják, beletörődnek a megváltoztathatatlanba. Azért titokban biztos abban reménykednek, hogy ha majd sorban érkeznek az unokák, benő a fejünk lágya, és már nem lesz kedvünk vagy időnk motorozni.

HIRDETÉS (x)

Pedig ha elfogadnák azt a tényt, hogy egy anyukának is szüksége van kikapcsolódásra, sőt talán még inkább fontos, hogy időnként kiszellőztethesse a fejét és ezzel még jobb szülővé válhasson - akkor talán nem ellenkeznének.

De vajon a motoros kismamáink hogy kezelték, amikor az aggódó család reményét fejezte ki, hogy most végre vége lesz ennek a veszélyes hobbinak? És mit szólnának hozzá, ha az ő gyerekük is bejelentené, hogy motorozni fog?

Motoros kismamák fóruma!Ancsy: "Nálunk nem ellenzik, de nem is örülnek neki, inkább csak elfogadják, hogy motorozom. Annak talán „örülnek”, hogy én is és a férjem csak zárt pályán motorozunk. Volt nekem is, férjemnek is jó pár esése, de szerencsére minden nagyobb baj nélkül megúsztuk eddig. Valahol igaz, ha már van egy gyereked, esetleg kettő, azért lehet ésszel is húzni a gázt"

Anett: "Nálunk örülnek, hogy a baba miatt le tudtam tenni a motort, és bíznak benne, hogy ha újra ráülök, ésszel teszem azt."

Bea: "A párom nem szeretné, ha motoroznék, bár most ő motivál egy nagyobb motor cserére. Szóval erre most nem tudok rendes választ adni."

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

 


Klaudia: "A csalad megérti, ugyanakkor egészségesen féltenek a motorozástól. Sokszor eszembe jutott, hogy mekkora élvezet ez nekem, és mindig azt mondtam, hogy ha egyszer gyerekem lesz, belőle is motoros lesz. Ugyanakkor, ha a gyerekemre gondolok, akit óvok minden veszélytől, nem biztos, hogy akarom, hogy ő is kockáztassa azt, amit én napi szinten átéltem a forgalomban. Valószínűleg ez majd egyszer az ő döntése lesz, nem az enyém"

HIRDETÉS (x)

Kata-GSXR: "Ez egy jó kérdés! Nem szeretném elengedni a lányaimat motorozni, de valószínűleg nem tarthatom majd itthon őket, ha menni akarnak, és nem biztos, hogy örülnének, ha mindig elkísérném őket. Inkább mindent megteszek majd, hogy rutinos motoros váljon belőlük. Bár szerintem nálunk csak a kisebb lányom fog motorozni. Ő már most sem fél semmitől."

Zsuzsanna: "Gyerek nélkül is ellenzik a nagyszülők a motorozást. Remélem, soha nem lesz igazuk! Én sem szeretném, ha a gyerekeim motoroznának, de megértem, s biztos nem veszek nekik nagymotort elsőre, legyen meg a fokozatosság. Persze minden nap tövig rágom majd a körmömet. Nem tudom, egyelőre még homokba dugom a fejem, még van pár évem, míg a nagyobbik jogsit szerezhet. Robogóról nem beszélünk."

Clau: "Voltak olyan megnyilvánulások, hogy most aztán már pláne, hogy nem kellene motorra ülnöm, de már Lilinél ezt lerendeztük, a maradék tejecskét is motorral vittem Lili tejtestvérének annak idején."

Kata: "Pont nem érdekel, hogy mit szól a család. Egyébként meg ismerhetnének már annyira, hogy ne is reménykedjenek, hogy feladom ezt a hobbimat...  Szeretném, ha a kisfiam is motorozna majd, de nem fogom erőltetni! (Ne is reménykedjen, hogy mást kaphat a 3. szülinapjára, mint egy pocketbike-ot.)"

Ildi: "Ha odakerül a sor, biztos hogy támogatni fogom a motorozást (nehogy már örökké én cipeljem őket!). De csak ha ő akarja, és csak ha ő kaparja össze a rávalót. Magamból kiindulva azt sokkal jobban megbecsüli majd, mintha ajándékba kapná."

Ha van tapasztalatod vagy véleményed, írd le a hozzászóláshoz!

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS