Mekkora gyerek mellől lehet elmenni motorozni?

Tartalomjegyzék

Amikor megérkezik az első baba, az minden párkapcsolatot felforgat. A motorosoknál még nehezebb megszervezni, hogy az anyuka és az apuka is tovább hódolhasson hobbijának.

De vajon mikor érkezik el az a pillanat, amikor már nyugodt szívvel ott tudják hagyni a kicsit, és kikapcsolódásként gurulhatnak ismét a környéken. Esetleg ha együtt még nem is, megoldható-e hogy az apuka pár órára átvegye kisbabát, és elengedje az újdonsült anyukát egy kis pihentető motorozásra. És vajon mikortól lehet a kicsiket magunkkal vinni a motoron?

HIRDETÉS (x)

Ezúttal azt kérdeztük meg a motoros kismamáktól, hogy nekik hogy sikerült ezt megoldani:

Ancsy: "Sokan sokféleképpen vélekednek ez ügyben, én az első gyermekem születése után egy hónappal már motoroztam, ráadásul akkor ültem rá életemben először egy gyorsasági gépre, egy GSX-R 600-ra. Milánt természetesen az autóban vittük magunkkal a pályákra, és mivel minden rendben van vele a mai napig is, nem hiszem, hogy bármit is ártott neki, hogy jött velünk mindenhova. A motoros csajok is kézről-kézre adták. Nagyon jókat aludt a motorzajban (természetesen fülvédőben, hogy zajtól ne legyen baja a fülének), és én amúgy is azt vallom, hogy ha gyerek érkezik a családba, neki is kell alkalmazkodnia hozzánk, nem csak nekünk hozzá, tehát mindenről nem kell lemondani csak azért, mert kisbabánk születik. Nekünk más hobbink nincs, csak a motor, így egyértelmű volt, hogy motorozunk férjem is és én is továbbra is, persze azért óvatosabban. Sokan ezt furcsállják, de szerintem ez normális és a kisfiúnk is ezt szokta meg. Mai ésszel közúton már nem mennék motorral gyerekes anyukaként, és mivel történt motoros baleset is a családunkban sajnos, ez még nem azt jelenti, hogy nem is szeretek közúton motorozni, csak sajnos itthon nem igazán figyelnek az autósok a motorosokra, úgyhogy inkább nem kockáztatok."

Anett: "Nyugodt szívvel sose fogok már elmenni a gyerek nélkül... a felelősségérzet mindig ott lesz legbelül... A nagyobbikat az apja már 4 és fél évesen robogón vitte (szigorúan védőfelszerelésben). Idén lassan 6 éves és eljárnak néha egy-egy körre kettesben a 600RR-el. Ha a gyerek tud fegyelmezetten ülni és biztonságosan kapaszkodni, akkor szerintem minden további nélkül mehet a szülővel."

Bea: "A szopika korszak után ott lehet hagyni, de nem tudom, hogy mikor lehet vinni, mert Fecni még csak 1 éves volt a napokban. Kapaszkodni tudni kell az tuti!"

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!