Készül a 2013-as Jótékonysági Motoros Naptár

Idén is elérkezett az ideje, hogy nekifogjunk a 2013-as évi naptár megálmodásának, és elkészítésének.

Aktuális naptárunk fő témája a kisállatok lesznek, azon belül is hűséges négylábú barátaink: a kutyák. Most azt a nemes célt tűztük ki magunk elé, hogy a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Alapítványmunkáját segítsük adományunkkal. Sajnos az iskola nem élvez állami támogatást, pedig Magyarországon mintegy 40 000 látássérült ember él, és szorulna vakvezető kutya segítségére. Ehhez képest megdöbbentő a szám: évente csak kb. 25 kutyát tudnak kiképezni! Ez épp a szűkös anyagi lehetőségek miatt van így.

HIRDETÉS (x)

Az Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány munkatársai a vakvezető kutyák kiképzése mellett terápiás kutyás foglalkozások szervezésével, és ilyen jellegű munkák végzésével is foglalkoznak. Nagy hangsúlyt fektetnek a mentőkutya képzésre is, amelynek eredményeként kutyáik már több éles helyzetben is bizonyíthatták képességeiket.

Meggyőződésünk, hogyha őket támogatjuk, akkor a kutyákon keresztül így valamelyest a rászoruló embereken is segíteni tudunk. Jövő évi naptárunk eladásának teljes bevételét az iskola részére szeretnénk felajánlani.

 

A naptár fotózása 2012. augusztus 5-én lesz. A fotózás különlegessége, hogy ezúttal a motorok és a motoros hölgyek mellett kutyák is szerepelnek majd a képeken. A jól nevelt, fotogén ebekről az alapítvány gondoskodik majd, a címlapon pedig egy vagány vak hölgy szerepel majd motoron.

 

Bodoricsné Vincze Zsuzsanna nem születése óta vak. Öt évvel ezelőtt ébredt arra, hogy nem lát, úgy hogy előtte semmi gond nem volt a szemével. Egy neurológiai betegség, ami testszerte ideggócokat támad meg, kisütötte a látóidegközpontot.

A csinos, 24 éves hölgy volt az első, aki a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány segítségével kutyához jutott, és azóta is az alapítványnál dolgozik önkéntesként főállásban azon, hogy minél több sorstársa hozzájuthasson egy olyan Csodához, mint az ő Rumi kutyája.

Zsuzsanna nagy álma volt a motorozás, de sajnos a sors közbe szólt. A fotózás alkalmával valószínűleg lehetősége lesz kipróbálni valamelyik modellünk segítségével, hogy milyen a motoron hátul utazni.


 

A fotózásról és a kész naptárról természetesen hamarosan további információkkal jelentkezünk.

Lájkolod a naptár Facebook oldalát, és minél több emberrel oszd meg itt olvasott információkat, hogy ők is segíthessenek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!