Meddig lehet motorozni várandósan?

Tartalomjegyzék

Motoros KismamaA nőgyógyászok azt javasolják, hogy a terhesség elején a kismamák kerüljék az erős rázkódást, a sportot, de a legtöbb kismama ilyenkor még nem is tudja, hogy már új élet fejlődik a szíve alatt.

 

A várandósság első három hónapja a legkockázatosabb. Ilyenkor ágyazódik be az embrió, és ebben az időszakban még igen gyakori a spontán vetélések száma. Ezért is van az, hogy a legtöbb kismama ilyenkor még nem nagyon híreszteli a jó hírt, még akkor sem, ha már tud róla.

Más orvosok azonban azt mondják, hogy ilyenkor még olyan apró a leendő kisbaba, hogy a petezsák, a méh, illetve a belső szervek és a hasfal minden extrém behatástól megóvja. Egy kis sporttól vagy rázkódástól nem lehet semmi baja. Persze a terhességi tünetek, a szédülés, hányinger és a napközben előtörő extrém fáradtság miatt ilyenkor a legtöbb motoros csaj nem is tud gondolni a motorozásra.

HIRDETÉS (x)

Persze azzal is mindenki egyetért, hogy minden terhesség más és más. Van, akinél nem jelentkeznek a szokásos tünetek, sem a "reggeli" hányinger, sem a fáradtság... mégis talán már ott van a "már nem csak magamért vagyok felelős" tudata, ami miatt még egy motoros kismama is sokkal jobban odafigyel magára.

Hogy a végére járjunk a kérdésnek, megkérdeztünk néhány motoros kismamát, akiknek van már saját tapasztalata:

Ancsy: "Mivel még az itthoni motoros szezonkezdet előtt megtudtam, hogy ismét várandós vagyok, így én nem is motoroztam egyáltalán már terhesen. Első gyermekemnél, Milánnál pedig pont a szezon vége felé lettem terhes, tehát ott sem motoroztam. Azt azért veszélyes játéknak tartom, hogy valaki terhesen motorra üljön, mert mindig akkor történik a baj. Szerintem kibírható az a kilenc-tíz hónap, amíg nem tud motorozni. Nem veszélyes a babára, amíg a pocak nem nagy és a tank nem nyomja, de ki merné kockáztatni a gyermeke épségét egy esetleges eséssel? Nem éri meg a kockázat, bírjuk ki motor nélkül, amíg megszületik a kicsi!"

Anett: "Pont a szezon végén derült ki a dolog (szeptember végén). Én motoroztam volna amíg elértem a kormányt, de  párom elvette a kulcsom. Cserébe én lenyúltam a robogóját, és még aznap elütött egy taxis. Akkor úgy döntöttem igaza van a páromnak, és elraktam a sisakomat jó mélyre a szekrény aljába. Szerintem az első 2-3 hónapban, ha minden rendben van a magzat körül, akkor nem gond. Bár a biciklizést is tiltják a rázkódás miatt..."

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!