Meddig lehet motorozni várandósan?

Tartalomjegyzék

Motoros KismamaA nőgyógyászok azt javasolják, hogy a terhesség elején a kismamák kerüljék az erős rázkódást, a sportot, de a legtöbb kismama ilyenkor még nem is tudja, hogy már új élet fejlődik a szíve alatt.

 

A várandósság első három hónapja a legkockázatosabb. Ilyenkor ágyazódik be az embrió, és ebben az időszakban még igen gyakori a spontán vetélések száma. Ezért is van az, hogy a legtöbb kismama ilyenkor még nem nagyon híreszteli a jó hírt, még akkor sem, ha már tud róla.

Más orvosok azonban azt mondják, hogy ilyenkor még olyan apró a leendő kisbaba, hogy a petezsák, a méh, illetve a belső szervek és a hasfal minden extrém behatástól megóvja. Egy kis sporttól vagy rázkódástól nem lehet semmi baja. Persze a terhességi tünetek, a szédülés, hányinger és a napközben előtörő extrém fáradtság miatt ilyenkor a legtöbb motoros csaj nem is tud gondolni a motorozásra.

HIRDETÉS (x)

Persze azzal is mindenki egyetért, hogy minden terhesség más és más. Van, akinél nem jelentkeznek a szokásos tünetek, sem a "reggeli" hányinger, sem a fáradtság... mégis talán már ott van a "már nem csak magamért vagyok felelős" tudata, ami miatt még egy motoros kismama is sokkal jobban odafigyel magára.

Hogy a végére járjunk a kérdésnek, megkérdeztünk néhány motoros kismamát, akiknek van már saját tapasztalata:

Ancsy: "Mivel még az itthoni motoros szezonkezdet előtt megtudtam, hogy ismét várandós vagyok, így én nem is motoroztam egyáltalán már terhesen. Első gyermekemnél, Milánnál pedig pont a szezon vége felé lettem terhes, tehát ott sem motoroztam. Azt azért veszélyes játéknak tartom, hogy valaki terhesen motorra üljön, mert mindig akkor történik a baj. Szerintem kibírható az a kilenc-tíz hónap, amíg nem tud motorozni. Nem veszélyes a babára, amíg a pocak nem nagy és a tank nem nyomja, de ki merné kockáztatni a gyermeke épségét egy esetleges eséssel? Nem éri meg a kockázat, bírjuk ki motor nélkül, amíg megszületik a kicsi!"

Anett: "Pont a szezon végén derült ki a dolog (szeptember végén). Én motoroztam volna amíg elértem a kormányt, de  párom elvette a kulcsom. Cserébe én lenyúltam a robogóját, és még aznap elütött egy taxis. Akkor úgy döntöttem igaza van a páromnak, és elraktam a sisakomat jó mélyre a szekrény aljába. Szerintem az első 2-3 hónapban, ha minden rendben van a magzat körül, akkor nem gond. Bár a biciklizést is tiltják a rázkódás miatt..."

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!