Kétéves kor körül kezdődik a lányoknál a rózsaszín-mánia

Rózsaszín ktm motor motoros csajjalEgy friss tanulmány szerint a lányok kétéves koruk körül kezdik el kedvelni a rózsaszínt.

Születésükkor még egyik színt sem részesítik különösebben előnyben, a kislányoknál két éves kor körül kezdődik a rózsaszín őrület. Ugyanebben a korban kezdenek el a kisfiúk elutasítani mindent, ami rózsaszín, mivel amint tisztába jönnek saját nemi identitásukkal, ragaszkodni kezdenek a sztereotípiákhoz.

A New Jersey-i Rutgers Egyetem kutatói hét hónapos és ötéves kor közötti gyerekeket vontak be kísérletükbe, melynek során a kicsiknek nyolc különböző színű karkötő, pohár és képkeret közül kellett kiválasztaniuk a kedvencüket. Kétéves korra a lányok sokkal gyakrabban választottak rózsaszín tárgyakat, mint a fiúk, két és fél éves korukra pedig már határozottan érződött, hogy a rózsaszín lett a kedvenc színűk.

HIRDETÉS (x)

Nem sokkal korábban Dr. Amanda Rose, a Missouri Egyetem munkatársa csaknem kétezer kisgyerek és tizenéves bevonásával végezte el – szintén a nemek közti különbségekkel kapcsolatos – vizsgálatait, melyek során arra a megfigyelésre jutott, hogy a fiúk – a korábbi vélekedésekkel ellentétben – nem azért nem szeretik kibeszélni a problémáikat, mert zavarban érzik magukat, vagy félnek kimutatni az érzéseiket, hanem azért, mert mindezt felesleges időpocsékolásnak érzik. Ezzel szemben a lányok, miután megosztották valakivel a problémáikat, felszabadultabbá válnak.

Az eredmények fényében talán könnyebb megérteni, miért viszonyulnak eltérő módon a nők és a férfiak a párkapcsolati problémáikhoz.

Olvasd a cikket az eredeti oldalon

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!