Női sör? Na ne!

altAmerikában mindig kavarnak valamit… Újabban piacra dobtak egy kifejezetten nőknek szánt sört.

Amikor a hírt olvastam a Nők Lapja Cafe-n, rögtön kikértem magamnak az egészet. A száraz tények a következők: a Chick nevezetű sört egy háziasszony találta ki, aki állítólag a férje italboltjában nem talált magának megfelelő piát. Ezen, itthon, Magyarországon már nevetünk… Egy italbolttal rendelkező pasi?! Kincsesbánya…

HIRDETÉS (x)

Nos, amerikai asszonytársunk igazán csajos külsőt választott álmai sörének, ugyanis a fekete-rózsaszín dizájnt, egy női ruhával a címkén, bolondította meg. Hogy belül milyen? Édeskés az íze, csökkentett a szénhidrát- és kalóriatartalma. De ami a legszörnyűbb: az alkoholtartalmat is lecsökkentették…

Nem csoda, hogy a Chick a negatív kritikákat gyarapítja, hiszen ugyanúgy nem sör, mint a mostanság oly divatossá vált gyümölcsös nedűk itthon. A női sörivók, akik az igazi, hamisítatlan, kesernyés, aranyló sört szeretik, kikérik maguknak a „plázasöröket”.

Hiszen, igenis felemelő érzés, amikor egy meleg nyári napon, egy motoros találkozón a sörpadoknál ücsörögve, élvezettel kortyolgatjuk a jéghideg, gyöngyöző sört. Közben beszélgetünk, hallgatjuk a koncerteket és a motorok zúgását.

De ugyanez elmondható, ha csak egy kis barátságos kocsmába ülünk be a barátokkal sörözni. Sokszor megkaptam már, hogy egy nőnek nem áll jól, ha sörözik. Persze, ha például gyümölcsös „sört” iszok, az már jó, mert az olyan „csajos”. A sörgyárak is adják a lovat a sztereotípiák alá, hiszen a célközönségük leginkább a férfiakból áll.

Mindenkiben az a kép él, hogy a férj ül a tévé előtt, nézi a meccset és sörözik. Az asszony pedig kötöget, vagy főz a konyhában. Ezen a képen annyit változtatnék, hogy együtt nézik a tévét, és közben söröznek. Vagy pedig a nő a barátnőivel bulizik egy rock koncerten, és iszogat.

Persze, ez a szubjektív véleményem, de azok a nők, akik szeretik a sört, és felvállalják ezt, biztosan egyetértenek velem. A motoros csajok egyébként sem tartoznak a finnyás nők közé, és igenis vállalják önmagukat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!