Sturgis nagymamái

strgisnagyi1Idén is bővült a hírességek csarnoka a legendás Sturgisben.

A legöregebb női motoros klub két tagját is kitüntette az AMA (Amerikai Motor Szövetség) az idős hölgyek évtizedeken átívelő munkásságáért az augusztus 10-én megrendezett beiktatási ceremónián.

A 86-ik életévét taposó Gloria Tramontin-Struck az elmúlt 65 évet motorok nyergében töltötte. A közel hét évtized alatt 14 motor boldog tulajdonosa volt. Jelenleg egy 2004-es Harley-Davidson Heritage Softail Classic a társa. Gloria a Sturgis rallyra is vele érkezett, méghozzá New Jerseyből, átlagosan 950 kilométert megtéve egy nap.
HIRDETÉS (x)

Az idős hölgy elmondhatja magáról, hogy az anyatejjel szívta magába a motorozás szeretetét, szüleinek ugyanis motorkereskedése volt, ami a mai napig üzemel, és nemrégiben ünnepelte fennállásának 95-ik évfordulóját.

Gloria 1946-ban csatlakozott a Motor Maidshez, ezzel magáénak tudhatja a 71 éve alapított klub leghosszabb tagságát. Beszédében először lányának és fiának mondott köszönetet a támogatásukért, majd Istennek is hálát adott.: „Ő az, aki lehetőséget adott nekem arra, hogy ennyi éven át motorozhassak."

Margaret Wilson férjével, Mike Wilsonnal együtt léphetett be a hírességek csarnokába. A 68 éve boldog házasságban élő pár 1950-ben egy Harley-Davidson szalon megnyitásával indította be igazán motoros karrierét.

Míg Mike motorversenyzőként igyekezett kiélni magát, Margaret csatlakozott a Motor Maidshez, melynek immár 60 éve tagja. Versenyzőfeleségként klubos megjelenéseik során előszeretettel promotálta a motorsportot.

1958-ban az AMA két díjjal is megjutalmazta. Ő lett „Amerika legnépszerűbbje" és a „Tipikus motoros csaj". A versenyzéstől soha nem szakadtak el, az évtizedek alatt számos csapatot támogattak, illetve nemzeti és helyi motoros rendezvény háttértámogatói is voltak. Napjainkban az AMA Pickeringtoni Motor Múzeumának igazgatósági tagjai, emellett pedig több kisebb múzeum támogatói.

altalt

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!