Ramona szárnyakat növeszt

Ramona mindössze 24 éves volt, mikor kézbe vette friss motorkerékpáros jogosítványát, és családját és barátait hátrahagyva elindult motorkerékpárral, hogy körbejárja a földet.

 

A fiatal német lány a hajdani NDK-ban nőtt fel a vasfüggöny mögött. Talán ez az oka, hogy amint a fal ledőlt, elhatározta, hogy megtapasztalja a szabadságot, amennyire csak lehet.

 

Mielőtt útilaput kötött volna, és felpattant a KTM Adventure 640 nyergébe, tolmácsként dolgozott egy üveggyárban. Anyanyelve, a német mellett öt másik nyelvet is jól ismer: oroszul, franciául, angolul, spanyolul, és egy kicsit olaszul is beszél. És bár nagyon szerette régi munkáját, legbelül érezte, hogy az élet nem csak erről szól.
HIRDETÉS (x)

Habár a nagy kaland előtt hivatalosan csak 60 kilométernyi motorvezetői tapasztalata volt a KTM nyergében, valójában egy haverja dirtbike-jával gyakorolt a vizsgára az erdőben. Ramona idén tölti be 30. életévét, és mostanra túl van 160 000 kilométeren, és 41 országot érintett. Kemény iskolát járt ki, de mostanra már egész biztos jól vezet. Állandó útitársa lett a laptop, amin folyamatosan tudósítja a nemzetközi sajtót a kalandjairól. Útközben több ezer fotót is készített. Hazaérkezése után pedig 2007-ben megjelenik a nagy kalandról írott saját könyve.

Eddig a történet. És az interneten rákeresve is mindenhol azt olvashatjuk, hogy ilyen még nem volt, hogy egy nő motoron megkerülje a Földet. Azt csak nagyon kevés helyen említik meg, hogy természetesen ő sem egyedül vágott bele. Az út során végig ott volt vele barátja Uwe Krauss, és igazából a túra ötlete is tőle származik… meg talán a fotókat is ő készítette, hiszen máskülönben hogy lehetne rajta Ramona. Persze ezzel a világért sem szeretném kisebbíteni az érdemét, egyszerűen csak irigykedem.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!