A csaló motoros lány

Néhány éve, 2004-ben futótűzként terjedt az interneten egy link egy orosz motoros lányról, aki egy Kawasaki Big Ninja, vagyis egy ZZR-1100 (ZX-11) nyergében, különleges engedéllyel, egyedül bejárta a nukleáris katasztrófa sújtotta Csernobilt.

Akkor a honlap hatalmas indulatokat keltett a világ minden táján, a legnagyobb napilapok foglalkoztak a témával, sztárként ünnepelték a bátor motoros lányt. Manapság ismét beszélnek a honlapról. Úgy tűnik, Elena Filatova egy hatalmas fantáziával megáldott szélhámos. Miközben a legnagyobb részletességgel megfogalmazott motoros túráját és a szívbemarkoló fotókat több millió ember látta és hitte el a világon, kiderült, hogy egyszerűen nem lehet igaz a történet.

HIRDETÉS (x)

Kiderült például, hogy a húsz évvel ezelőtti katasztrófa helyszínének 30 kilométeres körzetébe még különleges engedéllyel sem hajthat be senki motorkerékpárral. Pláne nem egyedül. Annak lehetőségét, hogy valahogy mégis megtörténhetett, kizárják az igen nagy sűrűséggel elhelyezett ellenőrzőpontok. A valóság valószínűleg az, hogy Elena valamikor egy szervezett túra keretében, egy idegenvezető kíséretében egy kíváncsi turistákból álló csoporttal járt a nukleáris katasztrófa helyszínének közelében fekvő Pripyat városban néhányszáz dollárért.

A honlapon elhelyezett fotók (nagy részüket már eltávolították) további érdekes kérdéseket vetnek fel. Sokaknak feltűnt ugyanis, hogy sem Elenáról sem a motorjáról nem készült felvétel a „szellemvárosban”. Ezzel szemben a képek jelentős hasonlóságot mutatnak más fotósok korábban, a katasztrófa után nem sokkal készült felvételeivel. Az ukrán Elena Filatova tehát – ki tudja miért – sikeresen félrevezette az egész világot, és nem csak a motorosokat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!