Szerelő nők a falon

A tavalyi falinaptár sikerén felbuzdulva, az amerikai fotográfus és motorszerelő, Sarah Lyon 2008-ra újabb kiadással jelentkezik. Ismét 14 hónapra való képanyagot gyűjtött össze, hogy bemutassa ezeket a férfias mesterséget űző nőket saját környezetükben.

A naptárban minden egyes hölgyről több fotó is megjelent, mellette jelenlegi munkahelyük neve. Rövid életrajzukban mindannyian megemlítik, hogyan sodorta őket a sors egy ilyen szokatlan szakma közelébe. A naptárban – ahogy a korábbiban – nem csupán motorkerékpár szerelő nők fotóit láthatjuk. Van köztük autó-, helikopter-, dízel busz-, teherautó- és kerékpárjavító műhelyben dogozó nő is.

A szenvedélyes motoros, Sarah Lyon számára a 2007-es nyár ismét azzal telt, hogy bejárta az amerikai államokat 1977-es BMW R100S motorkerékpárja nyergében, és személyesen kereste fel a naptárja szereplőit. Három hónap alatt így összesen 12 000 mérföldet (kb. 22 200 km) tett meg. Az utazás rövid története szintén megtalálható a naptárban, néhány extra fényképpel együtt.

HIRDETÉS (x)

Az első naptár elkészítéséhez Sarah-nak elég volt 6 000 km-t motoroznia 2006-ban 1978-as Yamaháján. A pozitív visszajelzések hatására azonban elhatározta, hogy továbbra is mindent megtesz majd, hogy a világ minden tájára eljuttassa a naptárt. Ezzel kívánja inspirálni mindazokat a nőket, akik eddig nem mertek belekezdeni valamibe, amiről azt gondolták, hogy a társadalom nem nézné őket jó szemmel.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!