Szerelő nők a falon

A tavalyi falinaptár sikerén felbuzdulva, az amerikai fotográfus és motorszerelő, Sarah Lyon 2008-ra újabb kiadással jelentkezik. Ismét 14 hónapra való képanyagot gyűjtött össze, hogy bemutassa ezeket a férfias mesterséget űző nőket saját környezetükben.

A naptárban minden egyes hölgyről több fotó is megjelent, mellette jelenlegi munkahelyük neve. Rövid életrajzukban mindannyian megemlítik, hogyan sodorta őket a sors egy ilyen szokatlan szakma közelébe. A naptárban – ahogy a korábbiban – nem csupán motorkerékpár szerelő nők fotóit láthatjuk. Van köztük autó-, helikopter-, dízel busz-, teherautó- és kerékpárjavító műhelyben dogozó nő is.

A szenvedélyes motoros, Sarah Lyon számára a 2007-es nyár ismét azzal telt, hogy bejárta az amerikai államokat 1977-es BMW R100S motorkerékpárja nyergében, és személyesen kereste fel a naptárja szereplőit. Három hónap alatt így összesen 12 000 mérföldet (kb. 22 200 km) tett meg. Az utazás rövid története szintén megtalálható a naptárban, néhány extra fényképpel együtt.

HIRDETÉS (x)

Az első naptár elkészítéséhez Sarah-nak elég volt 6 000 km-t motoroznia 2006-ban 1978-as Yamaháján. A pozitív visszajelzések hatására azonban elhatározta, hogy továbbra is mindent megtesz majd, hogy a világ minden tájára eljuttassa a naptárt. Ezzel kívánja inspirálni mindazokat a nőket, akik eddig nem mertek belekezdeni valamibe, amiről azt gondolták, hogy a társadalom nem nézné őket jó szemmel.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!