Éretlen férfiak - a nők tehetnek róla?

immature_man

Régóta ismert tény, hogy a lányok korábban érnek a fiúknál. Egy nemrég megjelent könyv azonban ennél tovább megy, és egyenesen azt állítja, a nők tehetnek arról, hogy a mai férfiak egyre később válnak érett felnőttekké.

A könyv szerzője, Kay S. Hymowitz szerint a nők előretörése az iskolákban és a munkahelyeken úgynevezett „Pán Péter-szindrómát” vált ki a férfiaknál, azaz sokan közülük felnőttkoruk ellenére továbbra is tinédzserként viselkednek.
HIRDETÉS (x)

Az írónő úgy gondolja, hogy a szexuális hierarchia megváltozása elbizonytalanítja a mai férfiakat a társadalmi helyzetüket illetően. Könyvében így fogalmaz: „A mai férfiak sokféle elvárással néznek szembe. Helyt kell állniuk a munkaerőpiacon, de nem mutatkozhatnak túlságosan magabiztosnak vagy kioktatónak.

Elvárás: érzékenyek legyenek, de ne atyáskodjanak mások felett, tűnjenek okosnak, de még véletlenül se fölényesnek

Közben pedig azt látják, hogy ahogy erősödik a nők helyzete, férjekre és apákra egyre kevésbé van szükség, a régi férfitulajdonságok pedig szintén elavulttá váltak.”

Az éretlen férfiak elszaporodását statisztikai adatok is alátámasztják. 1960 és 2000 között majdnem megduplázódott a felsőoktatásban résztvevők száma, de ebből a 25 és 34 év közötti férfiaknak csupán 27 százaléka rendelkezik főiskolai diplomával, szemben a nők 34 százalékával. Míg 1970-ben a 25 és 29 év közötti amerikaiaknak mindössze 16 százaléka nem volt házas, mostanra ez a szám 55 százalékra nőtt. Hymowitz így nyilatkozott: „Mivel ezeknek a férfiaknak semmiféle családi kötelezettségük nincs, ellenben számos szórakozási lehetőség vár rájuk, csupán élnek bele a világba.

A nők ideig-óráig elvannak velük, de aztán kiábrándultságukban vagy feladják a családról szóló álmaikat, vagy elmennek egy spermabankba és választanak maguknak megfelelő DNS-t anélkül, hogy egy férfit is haza kéne vinni, akivel csak a baj van. A nők ilyetén hozzáállása a dolgokhoz azonban csupán tovább erősíti a férfiakban a feleslegesség érzését. Minek nőjenek fel, ha senkinek sincs rájuk szüksége? Akkor inkább isznak még egy korsó sört...”

Forrás: http://drinfo.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!