Még mindig életveszélyben

Még mindig kritikus az állapota, de már kinyitotta a szemét a fejbe lőtt amerikai politikusnő.

Január 8-án történt a végzetes támadás, amikor az éppen választókerületi fogadóóráját tartó Gabrielle Giffords demokrata képviselőt és támogatóit egy fegyveres lepte meg. Hat ember azonnal meghalt, tizenkettő pedig súlyosan megsebesült. Köztük volt a képviselőnő is, akit közvetlen közelről lőttek fejbe, a golyó áthatolt a koponyáján.

 

HIRDETÉS (x)

A negyvenéves politikus, Gabrielle Giffords egyébként több mint 20 éve motorozik, és álmai között szerepelt, hogy veterán BMW motorkerékpárján eljusson egyszer Argentínába. Mielőtt személyesen is részt vállalt a politikában, a családi gumis üzletben dolgozott, amit még a nagyapja alapított 1949-ben.

Talán a műszaki beállítottságú családi vállalkozás is közrejátszott abban, hogy Giffords érdeklődni kezdett a kétkerekűek iránt. Mára a republikánus Walt Jones mellett társelnöke a kongresszus motorkerékpár választmányának Észak-Karolinában.

Giffords nevéhez fűződik az a videó, amelyben a 2009-es Ride to Work Day kapcsán elmondja, hogy ő maga is motoros, és felszólítja a polgárokat, hogy ezen a különleges napon tegyék le személyautóikat és inkább menjenek motorkerékpárral munkába. Az akció célja nemcsak a nagyvárosok forgalmának csökkentése, hanem a videóból azt ismegtudhatjuk, hogy a motorkerékpároknak sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint az autóknak.

A fegyveres támadást egyébként összefüggésbe hozták a szintén motorozó, liberális politikussal, Sarah Palinnel is, de egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a 22 éves támadó politikai megbízatást hajtott volna végre. Egyesek szerint Jared Lee Loughner szélsőséges nézeteire bizonyíték, hogy kedvenc olvasmányai között olyan művek szerepelnek, mint Adolph Hitler Mein Kampf-ja, a Kommunista Kiáltvány, George Orwell 1984 című könyve és az Állatfarm.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!