WILD Women - Női Sportvezetők

Kovács Niki gyorsasági motorversenyző is részt vett a Nemzeti Sportszövetség által tavaly meghirdetett Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési programon.

A WILD, azaz a Women's International Leadership Development - Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési program a Nemzeti Sportszövetség és további 7 EU-s tagállam – Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország - sportszervezeteinek közös kezdeményezése, melynek célja, hogy elősegítse a nők vezető pozícióba kerülésének esélyét a sportban, valamint fejlessze a döntéshozó pozíciókat betöltő női vezetők kompetenciáját, magabiztosságát. A program elindítását az ENGSO (Európai Nem-kormányzati Sportszervezet) kezdeményezte.

HIRDETÉS (x)

A projekt során Európa szerte közel 50 női sportvezetőnek van lehetősége a közös készségfejlesztésre és egy Pán-Európai női sportvezetői hálózat kialakítására. A projekt indítására 2010. április 13-14-én Brüsszelben került sor, melyet további hazai és nemzetközi képzések követtek.

2011 első hetében lezajlott az utolsó hazai képzés is. A herceghalmi eseményen többek között a stratégiai szervezés, a marketing és szponzoráció, a konfliktuskezelés került terítékre.

A programban Faragó Beatrix (Magyar Ökölvívó Szövetség), Kendi Ágnes Hana (Magyar Kick-boksz Szövetség), Kovács Nikolett, gyorsasági motorversenyző, Farkas Anna és Kovács Katalin (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar), Nagyné Varga Katalin (Debreceni Egyetem) vesz részt Magyarországról. Herceghalmon Göntér Krisztina, a sportért felelős államtitkárság EU szakértője, az Európa Tanács Sportfejlesztési Bizottságának alelnöke mentorként volt jelen.

Az Európai Unió támogatásával zajló képzést itthon a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szervezi. A következő, és egyben utolsó állomás a programban február 16-17-én lesz Strasbourgban – tudtuk mag Szántó Évától, az NSSZ főtitkárától, aki magyarországi koordinátora a WILD-nak, melyben a dán, francia, olasz, cseh, angol, finn és magyar női sportvezetők vesznek részt.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!