WILD Women - Női Sportvezetők

Kovács Niki gyorsasági motorversenyző is részt vett a Nemzeti Sportszövetség által tavaly meghirdetett Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési programon.

A WILD, azaz a Women's International Leadership Development - Nemzetközi Női Sportvezető-továbbképzési program a Nemzeti Sportszövetség és további 7 EU-s tagállam – Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Svédország - sportszervezeteinek közös kezdeményezése, melynek célja, hogy elősegítse a nők vezető pozícióba kerülésének esélyét a sportban, valamint fejlessze a döntéshozó pozíciókat betöltő női vezetők kompetenciáját, magabiztosságát. A program elindítását az ENGSO (Európai Nem-kormányzati Sportszervezet) kezdeményezte.

HIRDETÉS (x)

A projekt során Európa szerte közel 50 női sportvezetőnek van lehetősége a közös készségfejlesztésre és egy Pán-Európai női sportvezetői hálózat kialakítására. A projekt indítására 2010. április 13-14-én Brüsszelben került sor, melyet további hazai és nemzetközi képzések követtek.

2011 első hetében lezajlott az utolsó hazai képzés is. A herceghalmi eseményen többek között a stratégiai szervezés, a marketing és szponzoráció, a konfliktuskezelés került terítékre.

A programban Faragó Beatrix (Magyar Ökölvívó Szövetség), Kendi Ágnes Hana (Magyar Kick-boksz Szövetség), Kovács Nikolett, gyorsasági motorversenyző, Farkas Anna és Kovács Katalin (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar), Nagyné Varga Katalin (Debreceni Egyetem) vesz részt Magyarországról. Herceghalmon Göntér Krisztina, a sportért felelős államtitkárság EU szakértője, az Európa Tanács Sportfejlesztési Bizottságának alelnöke mentorként volt jelen.

Az Európai Unió támogatásával zajló képzést itthon a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szervezi. A következő, és egyben utolsó állomás a programban február 16-17-én lesz Strasbourgban – tudtuk mag Szántó Évától, az NSSZ főtitkárától, aki magyarországi koordinátora a WILD-nak, melyben a dán, francia, olasz, cseh, angol, finn és magyar női sportvezetők vesznek részt.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!