• Magazin
  • Csajok
  • Egy édesanya életmentő motorra gyűjt a motoros mentőknek

Egy édesanya életmentő motorra gyűjt a motoros mentőknek

dr vajda mark mentomotorosTörökné Tenk Dóra kisfiát dr. Vajda Márk motoros mentőorvos segítsége mentette meg, s az édesanya 10 millió forintot szeretne összegyűjteni november 15-ig egy új mentőmotorra, hiszen csak 6 darab van az országban.

A közelmúltban élete legrémisztőbb perceit élte át a két gyermekes veszprémi édesanya, Törökné Tenk Dóra, amikor egy balatonakarattyai étteremben rosszul lett a 10 éves kisfia.

Saját facebook oldalán írta le a történetet, miszerint a trambulinon játszott 7 éves kislánya és fia, Balázs, aki hirtelen nem kapott levegőt, illetve fájlalta a hasát.

HIRDETÉS (x)

Mentőért kiabáltak, s ebben a percben begurult a „motoros mentőangyal”, dr. Vajda Márk mentőorvos, aki ebédelni érkezett – mint kiderült –, a lehető legjobbkor.

Rögtön ellátta a kisfiút, s a mentőket is értesítette, így Balázs bekerült a kórházba, de szerencsére már jól van.

Mi is gyűjtöttünk a Magyar Mentőmotor Alapítvány számára 2012-ben:

A CSAM Jótékonysági Naptár az egyik legjobb gyűjtési programAz édesanya, utána nézett a Magyar Mentőmotor Alapítványnak, s megtudta, 37 ember dolgozik itt, de anyagi nehézségek miatt csupán 6 db mentőmotor van az országban.

Ekkor tűzte ki célul, hogy összegyűjti azt a 10 millió forintot, ami egy ilyen jellegű motor szolgálatba állításához szükséges.

Dr. Vajda Márk elmondta, hogy ezeknek a motoroknak a felszereltsége megegyezik a mentőautókéval, s azért életbe vágóak, mert nyilván motorral könnyebben, gyorsabban oda lehet jutni egy-egy esethez, még akkor is, ha dugó van vagy nehezen megközelíthető a helyszín.

Amióta Törökné Tenk Dóra elindította a kezdeményezést, nagyon sok magánember, illetve nagy cégek is megkeresték, aminek nagyon örül.

 

A támogatás menete a következő:

"Támogatásod összegét elutalhatod, vagy bankban készpénzben befizetheted a következő adatokra. A közleményt ne felejtsd el, kérlek, így fogják tudni lekövetni az alapítványnál, hogy mely összegek érkeznek a “BALÁZS MOTOR”-ra!

Kedvezményezett neve: Magyar Mentőmotor Alapítvány
Bankszámlaszám: 10700392-49679304-51100005
Közlemény: BALÁZS MOTOR
Ha külföldről utalnál, ezekre az adatokra még szükséged lehet:
Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.
IBAN szám: HU78 1070 0392 4967 9304 5110 0005
BIC (SWIFT) kód: CIBHHUHB

Forrás: Törökné Tenk Dóra facebook
Fotó: RTL Híradó video

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!