• Magazin
  • Csajok
  • Motoros ivararány-forradalom – Megduplázódott a női motorosok száma

Motoros ivararány-forradalom – Megduplázódott a női motorosok száma

ketszer annyi noi motoros 01Csajok a motoron. Egy évszázada még kuriózum volt, vagy éppen megbotránkoztató, ha egy nő motorra pattant. Az elmúlt időszak alatt gyökeres változás következett be ebben a témában. Lassan az lesz a ciki, ha egy nő nem motorozik.

Na jó. Azért nem kell átesni a ló – vagy épp a motor – túloldalára. Nem mindenkit érdekelhet a motorozás, ezt el kell fogadni. Az viszont bizonyított tény, hogy egyre több hölgyet szippant be ez a kedvtelés, közlekedési mód, így számuk is rohamosan emelkedik.

Már jó pár évtizede elfogadott tény, hogy nem csak férfiak hódolnak ennek a szenvedélynek. Egyáltalán nem lepődik meg senki sem, ha egy nőt lát motorozni. Teljesen elfogadottá, mondhatni hétköznapivá vált ez a jelenség.

HIRDETÉS (x)

Egy közelmúltban végzett felmérés eredményeképp azt tudhatták meg a motorkerékpár iparban érdekelt szervezetek, hogy a motorvásárlók 19 százaléka nő. Ez a szám 2009-ben csupán 10 százalék volt. Ennek nyomán elmondhatjuk, hogy majdnem a duplájára nőtt azon hölgyek száma, akik motorozni vágytak.

A legtöbb motoros nő nem ma kezdte ezt a hobbit. A felmérés szerint jellemzően az idősebb nők vannak többségben a fiatalabbakkal szemben. Ez mutatja azt, hogy ebből a szenvedélyből nem ábrándulnak ki, és amíg lehet, kitartanak mellette. Persze, fiatalok is szép számmal bekerülnek a véráramba, így a motoros nők között a legkülönfélébb korosztályok képviselői megtalálhatók.

Egy vicces momentumot is feltárt a felmérés. A nők többet költenek a motorokra, motorozásra, mint a férfiak. Az átlag női motoros 574 dollárt tapsol el évente karbantartásra, alkatrészekre, szervizre és mindenféle kiegészítőkre, amíg ez az összeg férfiak esetében csak évi 497 dollár, ami 15 százalékkal kevesebb.

A jelenség leginkább azzal magyarázható, hogy relatíve több a női motorosok között az új belépő és fel kell szerelkezniük a motorozáshoz. Így az, hogy elvileg többet költenek, mint a férfiak, nem teljesen fedi a valóságot. Tény továbbá, hogy a nők eleve szívesebben vásárolnak, keresik a divatos, tetszetős és kényelmes cuccokat. A 9 százalék, akik friss motorosok, simán feltornászhatják a statisztikai számokat, miközben a motorozáshoz felvértezik magukat.

Jó lenne ugyan tudni azt is, hogy milyen motorkerékpárokat választanak a női motorosok, de sajnos a felmérés erre nem tért ki. A legutóbbi ilyen témájú adatgyűjtés 2014-ben történt, mely azt az eredményt hozta, hogy a nők 34%-a cruisereket, 33%-a robogókat és 10%-a sportmotorokat választott magának.

A Csajok a motoron nem reprezentatív felmérése alapján 2016-ban ezek voltak a legnépszerűbb női motorok.

A női motorosok száma minden bizonnyal tovább fog növekedni, ami jó dolog. Manapság nem kell sok ahhoz, hogy bármelyik nő belefogjon ebbe a nagyszerű dologba. Ha te még nem motorozol, de szeretnél, tégy meg mindent, hogy megvalósuljon az álmod, és csatlakozz a motoros csajok táborához!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!