• Magazin
  • Csajok
  • Ha lejárt a jogsi – Vezetői engedély érvényességének meghosszabbítása

Ha lejárt a jogsi – Vezetői engedély érvényességének meghosszabbítása

Tartalomjegyzék

jogsi hosszabitas 01A legtöbben figyelmesek vagyunk, és okmányaink érvényességének lejárata előtt elindítjuk a megújítás folyamatát. Érdemes fejben tartanod a végdátumokat, hogy pl. a jogosítványod, személyi igazolványod, vagy épp a motorod műszakija mikor jár le, mert ha ezen okmányok érvényességüket vesztik, akkor egy ideig nem intézhetsz hivatalos ügyeket, vagy épp nem hódolhatsz törvényes keretek között a legnagyobb szenvedélyednek, a motorozásnak.

Először meg kell hosszabbítatnod az érvényességüket, hogy visszaálljon a rend. Előrelátásoddal kellemetlenségektől, rohangálástól óvhatod meg magad. Ha nem így teszel, akkor rosszabb esetben még meg is büntetnek. A minap pont így jártam én is. Érdemes a másik hibájából tanulnod, nem a sajátodból. Csak egy rövid útra pattantam autóba, és a biztonsági övet nem kapcsoltam be. A rend éber őrei ezen a rövid úton is – talán nem egy rendőrőrs előtt kellett volna elhaladnom így – kiszúrták, hogy nem vagyok szabálykövető, így néhány ezresért figyelmeztettek a hiányosságra.

Az igazoltatáskor derült ki, hogy a jogsim lejárt három hónapja. Na, még ez is! Tényleg fogalmam sem volt róla, hogy kifutottam az időből. Régebben mindig képben voltam, hogy mikor jár le, de most valahogy ez az infó nem volt az agyamba vésve. Ezen felületességem alaphangon 5000 forintomba fájt, de ha kekec a rendőr, lehetett volna több is. Link is voltam, meg figyelmetlen. Megérdemeltem. Még aznap belefogtam az ügyintézésbe, hogy érvényes legyen a vezetői engedélyem.

HIRDETÉS (x)

Ha közeleg az érvényességi idő vége, első körben a körzeti orvoshoz kell időpontot kérned, ahol kapsz egy csomó vizsgálatra beutalót, melyek alapján a doki kiállítja az alkalmasságról szóló nyilatkozatot. Nem mindegyik vizsgálat beutalóköteles, így tüdőszűrésre és szemészetre elmehetsz már korábban is. Az EKG és a vérvétel viszont csak a doki beutalója alapján végezhető el. Ha időben kezdesz bele, nem kell rohangálni, kapkodni.

Fontos megjegyezni, hogy a jogosítvány, mint okmány, rendelkezik lejárati határidővel, ami nem egyezik meg minden esetben az egyes járműkategóriákra vonatkozó érvényesség idő végdátumaival. Így ha azok hamarabb lejárnak, mint az okmány érvényessége, akkor meg kell hosszabbítatni a jogsit.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!