Görbe Soma Portugáliában remekelt

gorbe soma 2018 4A március 23-25-i hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján, ahol egyetlen magyarként a 12 éves Görbe Soma is megmérette magát. 

 

Ahogyan azt a szakmabeliek is elismerik, az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg versenyző életében az első lépés a világbajnokságon való részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC első fordulójára, ahol több, mint 15 különböző nemzetiség képviselői vettek részt, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.

A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat. Hamar felhívta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghívás jelentette.

HIRDETÉS (x)

Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető út hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma - a számára teljesen új - pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.

Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző. Szurkoljunk együtt továbbra is a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!

gorbe soma 2018 2

gorbe soma 2018 2

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

3 hét szabadság után ismét munkába álltam, álltunk. Kis drágaságom otthon marad ilyenkor egyedül, és...
Bővebben...
Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!