Miért ne tetováltassunk menstruációkor?

menstruacios fajdalom1Tisztában voltam azzal, hogy a menstruáció megléte rajta van a "mikor ne tetováltassunk" listán, de már annyira akartam a tetkót, hogy nem szóltam a tetoválónak, hogy mi a helyzet éppen. Tényleg nem kellett volna akkor varratni!

Arról szól a fáma, hogy a nőknek ugyebár a menstruáció előtti 2 napon, illetve az első 2 napon, valamint ha már itt tartunk, a terhességi- és a szoptatási időszak alatt sem ajánlatos tetováltatni. De miért?

Az mindenki számára tiszta, hogy ilyenkor megváltozik a hormonháztartásunk, ugyanakkor a fájdalomküszöbünk is, mert ilyenkor alacsonyabb. Ezek a tényezők megakadályozzák, hogy a pigmentek teljesen megmaradjanak a bőrünkben.

HIRDETÉS (x)

A húgomnál pontosan ez az eset állt fenn - ugyanis ő is elkövette azt a hibát, amit én -, egyszerűen nem boldogult a tetováló a bőrével, mert a festék nem akart ott maradni, elkezdett vizesedni a bőre.

Nálam ez nem történt meg, viszont annyira nehezen viseltem akkor a tetoválást, és olyan fájdalmas volt, hogy megtanultam a leckét. Nem bírtam magammal, izegtem-mozogtam, holott egyébként jól tűröm a tetoválás folyamatát, sokszor majdnem elalszom - számomra felér egy meditációval a művelet.

Fotó: UniCafe Magazin

Tetováltattál már menstruációkor? Milyen tapasztalataid voltak?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!