fbpx

Lovagold meg a forradalmat a Yamaha Niken nyergében

2018 YAM MXT850 EU DNMG STA 002 55362

Dupla, 15 colos első kerekek a kiváló kanyarteljesítmény érdekében

A két első kerék által nyújtott magas szintű tapadás és jobb stabilitásérzet a kanyarok szakértőjévé teszi a NIKEN-t, mely rendkívül élvezetessé teszi a kanyargós utakon való motorozást.

A két 15 colos első kerekeken 120/70R15 V méretű gumiabroncsok vannak, melyek kifejezetten a dönthető többkerekű járművek követelményeihez lettek kifejlesztve. A remek tapadást és kopásállóságot kínáló, nedves körülmények között is jól használható gumiabroncsok tovább erősítik a NIKEN kanyarokban nyújtott teljesítményét.

Dupla, 298 mm-es első féktárcsák

A dupla, 298 mm-es első féktárcsák magas fokú fékteljesítményt állítanak elő, a két első kerék miatti nagyobb útfekvési felületnek köszönhetően pedig a NIKEN gyorsan és hatékonyan képes megállni. A hátsó fék nagy, 282 mm átmérőjű tárcsával rendelkezik. A három keréken lévő három nagy átmérőjű féktárcsával a NIKEN-t vezető motoros remekül uralhatja járművét.

Megújult 847 cm³-es CP3 motor

A NIKEN-t hajtó 847 cm³-es háromhengeres motort abból a kiemelkedően sikeres erőforrásból fejlesztettük ki, mely a legkelendőbb MT-09 modellben, valamint a Tracer 900-ban és az XSR900-ban is megtalálható.

A NIKEN egyedi igényeinek való megfelelés érdekében ez a nyomatékban gazdag, keresztsíkú filozófia alapján készült motor egyedi

zemanyagbefecskendező-beállításokkal készül, mely éppen ott növeli meg ennek a merőben új motorkerékpárnak a teljesítményét, ahol az a leginkább otthon érzi magát: a kanyargós hegyi utakon. Emellett az újratervezett főtengely remek vezethetőséget és finomabb elindulást eredményez.

A NIKEN motorosait az olyan csúcstechnológiás elektronikus vezérlőtechnológiák is segítik, mint az YCT-T, a D-MODE, a sebességtartó automatika, a kipörgésgátló rendszer, valamint egy A&S tengelykapcsoló és egy gyorsváltó rendszer is, melyek együttese magas fokú irányíthatóságot és élvezetes motorozást tesz lehetővé, változatos vezetési körülmények között is.

Az R sorozatéhoz hasonló alumínium üzemanyagtartály

A NIKEN prémium minőségét és magas felszereltségét kihangsúlyozza a szépen megmunkált alumínium üzemanyagtartály, mely ugyanazzal a fejlett gyártási technológiával készül, mint az YZF-R1 és az YZF-R6 esetében.

A széles fejidommal tökéletes, a folyamatosság látszatát keltő egységet alkotó könnyű üzemanyagtartályon bemélyedések találhatók, melyek lehetővé teszik az erős térdfogást és a motoros szabad mozgását.

Ez a kiváló minőségű, könnyű alumínium tartály 18 liter üzemanyag befogadására szolgál, mellyel 300 km tehető meg, így a NIKEN tulajdonosai hosszú távokat tehetnek, minimális üzemanyag-töltési megállók beiktatásával.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x