fbpx

Lordi – supermarketben tombol a szörnymetal

lordi2013A finn heavy metal banda, a Lordi, őrült klipet forgatott a The Riff című számhoz, mely új albumukról debütált.

 

A horrorfilmekbe illő jelmezekben színpadra lépő együttes, március 1-jén adta ki hatodik albumát, To Beast Or Not To Beast címmel.

Nem csak a fellépésekre jellemző a különleges látványvilág, melyet a szörnycuccokon kívül, a minden dalhoz fűződő egyedi történet, pirotechnikai eszközök használata tesz ki, hanem a zenekar klipjeire is. A gondosan megtervezett kis filmek mindegyike egy horror történetet mutat be.

Bár, az előzőekhez képest, a The Riff-nek, kétségkívül még egyedi, groteszk humora is van. Amikor megnéztem a klipet, annyira jót nevettem, mert a maga egyszerűségében poén a köbön.

A főszerepet egy 2012-es cseh playmate, Dominika Jandlová játssza, akinek elfogyott a vécépapírja, ezért elindul a supermarketbe, egy szál semmiben, majd a helyszínen zombik támadják meg… Eközben Mr. Lordi és társai nyomják a hard rockot.

Az 1996-ban alakult banda akkor vált igazán ismertté, amikor megnyerték a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivált, a Hard Rock Hallelujah című számukkal. Finnország első győzelmét szerezték meg a dalfesztiválok történetében.

A zenekar még filmszerepet is kapott, a 2008-ban megjelent finn horrorban, a Dark Floors-ban. A kórházban garázdálkodó szörnyeket az együttes tagjai alakították. A film főcímdala a Beast Loose In Paradise, Lordi-dal lett.

A jelenlegi felállásban Mr. Lordi énekel, Amen gitározik, Ox basszusgitározik, valamint a tavaly elhunyt Otus dobos helyét Mana töltötte be, és Awa, a billentyűs lány kilépése után, Hella csatlakozott a csapathoz.

A Lordi a To Beast Or Not To Beast albummal, április 3-án indul Európa-turnéjára, melyet Hamburgban kezdenek, s május 12-én fejeznek be Londonban. Szerencsére hazánk sem marad ki a jóból, ugyanis december 17-én, a Pecsa Music Hallt lepik el a szörnyek. lordi the rifflordi the riff4lordi the riff1lordi the riff2lordi the beast or not the beastlordi 2013

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x