HírekKultúraMotoros film

Leos Carax, a Holy Motors rendezőjének zenés drámája nyitja meg a 74. cannes-i filmfesztivált

Annette motoros film 2021A “Holy Motors” rendezőjének, Leos Caraxnak Los Angelesben játszódó zenés drámája július 6-án nyitja meg a 74. cannes-i filmfesztivált. Egyelőre nem tudni, mennyire lesz jelentős szerepe annak, hogy Adam Driver motorozik benne egy Triumphon.

Marion Cotillard és Adam Driver Cannes-ba tart.

Az Annette, Leos Carax francia rendező új zenés drámája Cotillard és Driver főszereplésével. Ez a film nyitja meg a 74. Cannes-i Filmfesztivált, ami a COVID-19 járvány miatt a szokásos májusi időpontról júliusra tolódott, és július 6-17. között kerül megrendezésre. A versenyprogramban július 6-án, kedden mutatják be Cannes-ban az Annette-t.

Az Annette a mai Los Angelesben játszódik, és egy felszínesen tökéletes pár történetét meséli el: Henry (Driver), a stand-up komikus, akinek fergeteges humora van, és Ann (Cotillard), a világhírű énekesnő. Ám első gyermekük, Annette születésével mindkettőjük élete örökre megváltozik.

A Los Angeles-i rock/pop duó, a Sparks (Ron és Russell Mael) közösen írta a forgatókönyvet, valamint a film zenéjét is ők komponálták. A Sparks a projektet egy koncertalbum ötleteként indította, amelyet Carax és a duó filmmé fejlesztett.

Azt így látatlanban nem tudom megítélni, hogy milyen összefüggésben jelenik meg a filmben a motorkerékpár és nevezhetjük-e motoros filmnek. Az biztos, hogy a filmplakáton Adam Driver bukósisakban szerepel, és a film előzetesében is többször felbukkan a Triumph, tehát nem arról szól majd, hogy a gyereke megszületése után már nem motorozik többet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nekem egyébként nem szimpatikus Adam Driver. Azok a filmek, amiket eddig láttam tőle bugyuta vígjátékok voltak, amikben nem győzött meg. Azért ha már nálunk is elérhető lesz a film, mindenképp megnézem majd, hogy referálni tudjak, hogy érdemes-e időt tölteni vele.

Az Annette Carax első nagyjátékfilmje a 2012-es kultikus Holy Motors óta, amelynek szintén Cannes-ban volt a premierje. A különc francia szerző 1984-es debütálása, a Boy Meets Girl óta szerepel a nemzetközi filmszíntéren. Olyan filmekkel aratott sikert, mint a Bad Blood (1986) és a Szerelmesek a hídon (1991), amelyekben Juliette Binoche és Denis Lavant játszották a főszerepet. Az 1999-es Pola X című drámája szintén a cannes-i versenyben szerepelt. Ebben Catherine Deneuve és a néhai Guillaume Depardieu játszotta a főszerepet.

A 2021-es cannes-i filmfesztivál Az idei cannes-i versenyfilmeket elbíráló nemzetközi zsűri élén Spike Lee amerikai rendező áll.

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük