CsajokMotoros divat

Légzsák a fejre

Láthatatlan bukósisak - légzsák a fejreKét hölgy, Anna Haupt és Terese Alstinat öt év alatt fejlesztette ki a svédországi Lund egyetemen ezt az újfajta, láthatatlan bukósisakot. Nagy előnye, hogy motorozás közben nem rontja a látványt, nyugodtan loboghat az ember (asszony) haja a szélben. A motoros csak a nyakara teszi ezt a biztonsági eszközt, mint egy sálat, és védve van a feje.

Hogy ez hogyan lehetséges? Ebben a bizonyos “sálban” elhelyeztek egy olyan érzékelőt, ami a szokásostól eltérő erőhatások illetve baleset esetén héliummal tölti fel a zsákot, ami azonnal körbeveszi a motoros fejét.

A jelenlegi technológiákon túlmutató szerkezet fejlesztése tíz millió dollár volt, a kiskereskedelmi árát pedig 485 Euróra lőtték be, ami kicsit borsosnak tűnik, ha azt vesszük, hogy csak egyszer használható. Arról pedig még nem is ejtettünk szót, mit szólnak majd hozzá a rendőrök, amikor elkezdjük magyarázni, hogy “van rajtam sisak, csak a biztos úr nem látja…”.

Mit gondolsz, megérte a befektetett munkát és a rengeteg pénzt a kifejlesztése?

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük