EseményekMotorverseny

Legyél egy csak csajos csapat tagja!

bmw bike maraton 7Idén is a BMW támogatásával kerül megrendezésre a nagyrészt osztrák utakon zajló megmérettetés, a Bike Maraton. Ne hagyd ki, nagy kaland lesz! Legyél a CSAM csapat tagja!

Nagy nap virrad fel 2015. július 11-én a BMW Bike Maraton nemzetközi motoros túraverseny számára: idén jubileumi, 10. alkalommal kerül megrendezésre a viadal. A megmérettetés egyetlen évben, 2009-ben maradt el – akkor lépett vissza az addigi támogató a részvételtől. 2012 óta pedig már a BMW együttműködésével várja évről-évre a vállalkozó kedvű, a túrázást, a szép tájakat és a kalandokat kedvelő motorosokat a rendezvény. Idén immáron harmadszor a biztonság jegyében a legújabb lebonyolítási rendszerrel, egy kis éjszakai pihenési lehetőséggel. Ismerkedj meg a verseny sajátosságaival, fődíjával – reméljük kedvet kapsz hozzá!

A BMW Bike Maratonon 2 vagy 3 motorból álló csapatok állhatnak rajthoz, tetszés szerint, akár utassal – így a csapatlétszám kettőtől hat főig bármennyi lehet. A szombat déli rajtnál a regisztráció és az eligazítás után mindenki nekivág a versenytávnak – amelyet kizárólag a rajzos itiner segítségével navigálva kell teljesíteni. A túra egyik szépsége éppen az, hogy a megadott ábrákból soha nem derül ki, merre kell majd menni – menet közben kell elég szemfülesnek lenni, hogy elkerülhető legyen az eltévedés.

Egy közúti verseny során a tájékozódáson kívül nyilván a szabályok betartását lehet ellenőrizni – így ez adja az értékelés alapját is. A szervezők az általuk is lejárt szakaszokon figyelemmel kísérik a csapatvezető motor által megtett távolságot, valamint az átlagsebességüket. Előbbinek pontosan meg kell egyeznie az általuk mérttel, utóbbinak pedig a versenyzők számára előre megadottal. Amennyiben valaki pontosan betartja a közlekedési szabályokat és nem véti el az útvonalat, ez gond nélkül sikerülhet is. Természetesen vannak összekötő etapok is, ahol csak a megtett távolság képezi az értékelés alapját.

Természetesen hiba nélkül tartani a távolságokat és az átlagokat szinte lehetetlen – az eltérések pedig hibapontokat eredményeznek. Az előírt átlagtól való eltérés minden kilométer/órája 2 hibapontot jelent késés esetén, és 10 hibapontot korai érkezés esetén. A rendezők által előzetesen regisztrált versenytávtól eltérő utat megtevő csapatok 1 hibapontot kapnak kilométerenként. Szinte hihetetlen, de a legjobbak a 800 kilométer során mindössze néhány pontocskát szednek össze.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

Holtversenyre így kevés esély van. Amennyiben mégis bekövetkezne – és a két csapat mindenáron döntésre akarja vinni a dolgot, mert mondjuk éppen a győzelem a tét, egy rögtönzött vezetéstechnikai feladat dönt az adott helyezésről. Hiszen a BMW Bike Maraton fődíja úgyis annak a lehetősége, hogy a győztes csapat tagjai még jobb – és biztonságosabb – motorosokká válhassanak: ők ugyanis részt vehetnek egy BMW Motorrad Vezetéstechnikai Tréningen.

A BMW Bike Maraton versenyszabályzatát pontosan megtalálod az Egyesület weboldalán – ahol természetesen jelentkezni is tudsz az idén szinte teljes távján Ausztria útjain futó motoros túraversenyre. Mivel ez lesz a tizedik Bike Maraton, nagyon szép útvonalra és változatos kalandokra készülhetsz – hidd el, nem érdemes kihagyni!

A szervezők várják legalább egy csak csajos (Csajok a motoron) csapat jelentkezését. Ha már gondolkoztál korábban egy ilyen megmérettetésen, itt az ideje rajthoz állni ezen a jubileumi versenyen! Ha érdekel a lehetőség, írj egy mailt az info kukac csajokamotoron.hu címünkre! bmw bike maraton 1bmw bike maraton 2bmw bike maraton 3bmw bike maraton 4bmw bike maraton 5bmw bike maraton 6bmw bike maraton 8bmw bike maraton 9bmw bike maraton 10bmw bike maraton 11bmw bike maraton 12bmw bike maraton 13bmw bike maraton 14bmw bike maraton 15bmw bike maraton 16bmw bike maraton 17bmw bike maraton 18

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük