fbpx

Légkondi motorosoknak

legkondi motorosoknak 2Érezted már magad motorozás közben grillcsirkének, amikor egy városi dugóban araszolsz, és nem tudsz egérutat nyerni a kocsik között? Ahhoz, hogy megsüljön a motoros még az idei nyár hőhullámai sem kellenek, de tény, hogy 40 fokban már a hálós protektoringek, vagy a perforált dzsekik sem segítenek.

A motor alattunk ontja magából a hőt, felülről pedig a természet, az időjárás támad. Ilyenkor jön el az a pillanat, hogy irigykedve nézünk a mellettünk araszoló, klímaberendezéssel szerelt autók utasaira. Hogy többé ne kelljen sóvárgó pillantásokkal bombáznunk a légkondis autósokat, a Macna kifejlesztett egy vízpárologtató mellényt, mely enyhít a több irányból érkező kánikulán.

A Dry Cooling elnevezésű mellény a forró napokon víz elpárologtatásával hűti a testet. A test által termelt hő és a levegő hatására a mellényben lévő víz gőz formájában távozik abból, így a párolgás hatására a bőrfelületet lehűti mielőtt az izzadni kezdene.

A beépített víztartálynak köszönhetően a Dry Cooling mellény használatakor, a hagyományos mellényekkel ellentétben száraz és hűsítő érzést biztosít. Ha a víztartályból elfogy a folyadék, egyszerűen fel kell tölteni fél liter vízzel, és a mellény máris kész arra, hogy további három napon keresztül hűtse viselőjét. A mellény súlya teljesen feltöltött állapotban sem éri el az egy kilós súlyt, így viselése nem kényelmetlen.

A nagy melegben a közlekedés résztvevőinek koncentrációképessége erősen csökken, ezért különösképp a motorosok számára hasznos, hogy ez a mellény a véráram hűtésével drasztikusan csökkenti a szervezetre ható hőterhelést, így nagymértékben hozzájárul a biztonságosabb motorozáshoz.

Mivel a Dry Cooling mellény hosszú ideig megtartja hűsítő képességét, – és ha kifogyna belőle a víz, könnyen és gyorsan pótolható – kiválóan alkalmas ingázók és túramotorosoknak is egyaránt. A Macna „légkondis” mellénye higiénikus és tartós anyagból készült, mely sok-sok mosás után is megtartja eredeti minőségét, így hosszú távon nyújt hűsítő érzést a forró nyárban.legkondi motorosoknak 1legkondi motorosoknak  2

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x