EseményekMotorverseny

Ladies Trophy a Pannónia-Ringen

ladies trophy pannonia ring 1Az osztrák Michael Fiala Motor-Sport és a szintén osztrák Speedladies.com közösen szervezte meg a Pannónia-Ringen az első nemzetközi Ladies Trophyt.

Az egy hónappal ezelőtti felhívás a magyar motorversenyző hölgyekhez is eljutott, é a Hungaroringen zajló problémák miatt első lelkesedésükben sokan le is adták a jelentkezésüket közülük. Végül a versenyen összesen 23 lány állt a rajthoz, közülük négy magyar versenyző: a Horimoto Racing Team színeiben Vaslaki Tímea, a csapathoz erre a versenyre a Power Girls Racing Team két versenyzője, Fidler Rita és Szamosi Petra is csatlakoztak, valamint a Száguldó Angyalok alapítója, Kissné Kerék Anikó.

Majzik Ibolya a Pannónia ringen elszenvedett sérülés miatt sajnos nem tudott elindulni a versenyen, és a többi korábban jelentkezését leadó versenyző hölgy is nyomós indokokkal maradt távol. A magyar lányok mellett voltak még olasz, cseh és holland versenyzők is, de természetesen nyugati szomszédaink, az osztrák lányok tették ki a mezőny nagy részét.

A hölgyek mezőnye igen vegyesnek bizonyult. Az egészen lassú, kezdő versenyzők mellett két nagyágyú is rajthoz állt, mindketten a 600-as kategóriában. A 2008-as Női Európa-Bajnokság negyedik helyezettje, a szlovén Tina Katrasnik és testvére Manca Katrasnik emelték a rendezvény színvonalát. A magyar lányok a profik mellett nem csak helytálltak, hanem a két nap során mindannyian javítottak is az eddigi idejükön, sőt szép eredménnyel is végeztek.

A verseny szervezői rengeteg szponzort találtak az eseményhez, így a nevezési díj is kedvező volt a lányoknak, de emellett rengeteg tárgynyereménnyel is készültek, UVEX sisakokat,ingyen motorozást, két napos tréninget és versenybelépőket is sorsoltak a lányoknak. A hangulat persze nem csak amiatt volt jó, hogy minden nevezőnek jutott valami ajándék.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!A szerdai szabadedzést megnehezítette a kánikula. Az aszfalt csak úgy ontotta a meleget magából, a versenyzők szó szerint olvadoztak a bőrruhákban. A nevezési díj tartalmazta, hogy mindenki motorozhatott a köridejének megfelelő csoportban az edzésen, valamint minden lány kapott egy rózsaszín pólót is.

Az időmérő 14:30-kor kezdődött a lányoknak szerdán, a legnagyobb melegben. A magyar versenyzők közül mindenki hozta a formáját és jól állta a sarat. Kissné Kerék Anikó az edzés vége felé a 2,20-alatti időeredmény reményében mégegyszer felment a pályára, de sajnos elbukott. Szerencsére a sérült motorját a versenyre sikerült megjavítani, és bár fájó jobb karral, de azért el tudott indulni a csütörtöki versenyen.

A kvalifikáció eredményeképp Tina Katrasnyik indult az első helyről, testvére a másodikról, őket Vaslaki Timi, Kissné Kerék Anikó és Fidler Rita követte a női futamban. Szamosi Petrának a 16. helyre sikerült kvalifikálta magát. A verseny idejére az időjárás is javult némiképp, mivel a nyugati országrészt már elérte a hidegfront, így a verseny idején 28 fok körül volt csak a hőmérséklet.

Vaslaki Timinek nagyon jól sikerült a rajtja, egy rövid ideig az első helyen motorozott, de az összeszokott, és csapatként is tökéletesen együttműködő Katrasnik testvérek úgy taktikáztak, hogy Tina egy rövid ideig feltartotta Timit míg a fiatalabb testvér, Manca megelőzte őt, majd a gyorsabb Tina is elhúzott az első helyre. Timi a verseny hátralevő részében próbálta leküzdeni a hátrányt, és javítani a helyezésén. Végül a célszalagot egy fél keréknyivel, a szlovén lány mögött szakította át eddigi legjobb idejét, 2,08-at megfutva, így összesítettben és a saját kategóriájában is a harmadik helyre állhatott fel a dobogón.

A magyar lányok közül Fidler Rita összesítettben ötödik, a 600+ kategóriában pedig második lett. Kissné Kerék Anikó a versenyen a sérülés miatt nem tudott úgy teljesíteni, ahogy szerette volna, így összesítettben 11., 600-as kategóriában hetedik lett. Szamosi Petra összesítettben 16. 600-as kategórában pedig 10. helyezett lett. A kupák mellett kiosztott tárgynyeremények közül Kissné Kerék Anikó egy Uvex bukósisakot vihetett haza. Gratulálunk a magyar lányoknak!ladies trophy pannonia ring 6ladies trophy pannonia ring 11ladies trophy pannonia ring 8

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük