fbpx

Kovács Niki vs. Koenigsegg

Kovacs Niki vs Koenigsegg03A világ legdrágább és leggyorsabb autója ellen gyorsulhatott a motorversenyző nő.

 

Különleges élményben volt része a napokban Kovács Niki motorversenyzőnek: egy 395 km/óra végsebességű Koenigsegg CCX-S ellen gyorsulhatott, sőt, később vezethette is a járművet. A 320 millió forint értékű, 1010 lóerős versenyautóból összesen két darab található Európában.

Niki, aki jelenleg 3. helyen áll a magyar bajnokságban a férfiak között, saját versenymotorjával, a széria Yamaha R6-ossal vállalta a megmérettetést. A kétkerekű teljesítménye 125 LE, végsebessége pedig 280 km/óra körüli, így nyilván e-fölött már a svéd járgány a nyerő. Na de addig…?

„Hatalmas élmény volt egy ilyen csodaautót vezetni, köszönöm Istenes Lacinak, hogy eszébe jutottam. Bár a sebesség alapeleme az életemnek, reggel 8.58-kor azt hiszem még sosem éltem át 310 km/órás száguldást. Aztán sajnos elfogyott az egyenes… A verseny természetesen inkább játékos volt, mint véresen komoly, de bevallom őszintén, nem tudtam kibújni a bőrömből, és nem hagytam magam. Azért az szívet tépő, hogy az árából úgy nyolc világbajnoki szezont tudnék végigmotorozni.” – mondta Kovács Niki a párbajt követően.

Hogy mi lett a verseny végeredménye, az kiderül most szombaton 14.10-kor a TV2 új autós műsorában, az Autóguruban.Kovacs Niki vs Koenigsegg02Kovacs Niki vs Koenigsegg04Kovacs Niki vs Koenigsegg05Kovacs Niki vs Koenigsegg06Kovacs Niki vs Koenigsegg07Kovacs Niki vs Koenigsegg08

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x