EseményekMotorverseny

Kovács Niki tizedik lett

kovacs niki alpok adria pannonia ring3Kilenc ország 29 férfi versenyzője között, Kovács Niki egyedüli nőként a 10. helyen végzett múlt vasárnap az Alpok-Adria Bajnokság Pannónia-ringen megrendezett futamán a Superstock600-as kategóriában.

A magyar lány teljesítményéről az ellenfelek és az egész depó elismerően nyilatkozott, és nem lett volna ez másképp, ha tudták volna az előzményeket…

Két nappal a versenyhétvége kezdete előtt még úgy volt, hiába a hazai helyszín, Niki szponzorhiány miatt így sem tud rajthoz állni, ahogy az Brnóban sem sikerült. A helyzetet tovább nehezítette, hogy Niki sem sokkal korábban hagyott abba egy antibiotikum-kúrát, mivel egy vírus ellentmondást nem tűrően ledöntötte a lábáról. Hiába volt messze fizikai topformájától, mindenképp meg akart mérettetni a színvonalas nemzetközi mezőnyben. Végül egy baráti kölcsön tette lehetővé a részvételt.

Már a pénteki edzéseken megfutotta tavalyi legjobb idejét, mely egyben a női csúcsot is jelentette az ostffyasszonyfai pályán. A második időmérőn ezt közel egy másodperccel sikerült megjavítania, és 2:01.758-as idejével, egyedüli női indulóként a 16. rajthelyre kvalifikálta magát a 29 fős mezőnyben.

A rajtot remekül kapta el, de az első két kanyarban visszaesett néhány pozíciót. Óvatossága érhető volt, hiszen az elmúlt két évben kétszer is rajtbalesetbe keveredett az első körben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezután viszont férfiakat is megszégyenítő menetelésbe kezdett, és körről-körre utasította maga mögé versenytársait, miközben fantasztikus köridőket futott, egyre megjavítva korábbi rekordját. A 12 körös verseny alatt nyolc helyet jött előre, így tízedikként intette le a kockás zászló a mindösszesen egy kiesőt hozó versenyen.

Kovács Niki nyilatkozata: „Nagyon boldog vagyok! Főként a betegségem után nem számítottam ennyire jó eredményre. Amikor a verseny felénél láttam, hogy 13. vagyok, és az előttem lévő három versenyző egyáltalán nincs behozhatatlan távolságra, még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltam. Úgy éreztem, egy ilyen esélyt nem szalaszthatok el, akkor sem, ha már néhány kör után kezdtem kifogyni az erőmből. Összeszorítottam a fogam és csak mentem. És sikerült! Még most sem hiszem el, hogy 2:00.416-os időt sikerült futnom a versenyen, és a körök felében szintén nullás időket motoroztam. Az előzések pedig néha még engem is megleptek. Június 19-én itt, a Pannónia-ringen folytatódik a Magyar Bajnokság. Remélem, sikerül hasonló időket futnom, és akkor nem esélytelen egy jó eredmény a fiúk között sem.”kovacs niki alpok adria pannonia ring1kovacs niki alpok adria pannonia ring2kovacs niki alpok adria pannonia ring4

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük