fbpx

Kovács Bálint futamot nyert Superbike-ban

Kovács Bálint H-Moto TeamAzaz dupla dobogóval, futamgyőzelemmel és saját legjobb köridejével zárta pályafutása első királykategóriás hétvégéjét, és összetettben mindössze négypontos hátrányban a második helyen állva várja a szeptemberi, horvátországi folytatást.

„Annak ellenére elégedett vagyok a hétvége minden pillanatával, hogy a pénteki szabadedzéseken egyszerűen nem találtuk meg a Yamaha legjobb beállításait, így nem tudtam a várt köridőt teljesíteni. Szombatra azonban sikerült az időmérőre megtalálni a keresett beállítást, így megszereztem az ötödik rajthelyet.

A szombati futamot a tömeges baleset miatt vasárnapra halasztották, így a csapat újfent bebizonyította, milyen remek, hiszen másnapra hibátlan motort tettek alám. Remekül kaptam el a rajtot, és Szkopek nyomában motorozva a lengyellel elhúztunk a mezőnytől.

Folyamatosan támadtam a rutinos, világbajnokságot megjárt motorost, aki besokallt, elesett, és én a leintésig megőriztem az első helyem. A második verseny előtt eleredt az eső, és a szervezők kizárólag esőgumival engedtek minket a pályára. Persze a harmadik körben elállt az égi áldás, gyorsan száradt a pálya, így csak arra koncentráltam, hogy megőrizzem a harmadik pozícióm, és behozzam ismét dobogós helyen a motort a célba.

Sikerült, így pazarul zártam a hétvégét: futamgyőzelem és dobogó a Superbike-ban, illetve a legjobb köridőmmel végre áttörtem az 1:54-es határt” – jelentette ki Kovács Bálint. De kell is a jó forma, hiszen egyre közeledik az újabb világbajnoki próbatétel: az augusztus 29-30-i, Le Mans-ban rendezendő 24 órás Endurance vb-futam.

Kakuszi Ádám alatt megállt a motor

Kakuszi Ádám H-Moto TeamCsapattársa, Kakuszi Ádám sem akart lemaradni Bálint mögött az Alpok-Adria Sorozat magyarországi rajtján. Az SSP 300-as kategóriában induló fiatal pilóta titokban abban reménykedett, hogy a hétvégi futamokon bekerül a legjobb tíz közé.

Sajnos az időmérő nem úgy sikerült, ahogy azt tervezték: a versenybírók hátrébb sorolták a rajtrácson, így az utolsó pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását. A futamon aztán megmutatta, mire képes, és egészen az 5. helyig jött fel, remek előzéseket bemutatva. A második futamon viszont elpártolt tőle a szerencse, és újabb ígéretes rajtot követően az 5. helyen haladt, amikor három körrel a leintés előtt megállt alatta a Kawasaki, így fel kellett adnia a versenyt.

Kakuszi Ádám H-Moto Team„Már nagyon vártam ezt a pillanatot, hiszen az év elejétől kezdve erre a sorozatra készültem, és végre hazai pályán kezdhetem meg az Alpok Adria Bajnokságot. Összességében elégedetten zártam a hétvégét, hiszen a szabadedzéseken sikerült folyamatosan gyorsulnom, és hoztam azokat a köridőket, amiket a két héttel ezelőtti teszten is.

Az időmérőn minden összeállt, a harmadik időt értem el, ám egy technikai hiba miatt visszasoroltak a 15. helyig. A futamon aztán bebizonyítottam, hogy igenis képes vagyok a legjobbakkal is versenyezni, hiszen egészen az ötödik helyig sikerült előre törnöm. Sajnos a vasárnapi futamon hiába sikerült ismét az ötödik helyig feljönnöm, megállt alattam a motor” – fogalmazott Kakuszi Ádám.

Kakuszi Ádám H-Moto Team

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csécsei Dávid
Csécsei Dávid
2020 július 31. 13:11

A motorversenyző is pilóta ezért nemcsak a versenyzőt használd, hanem a pilótát is mert ez így igazságos!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x