KultúraMotoros könyv

Könyv jelenik meg Axl Rose turnés sztorijairól

Axl-RoseWelcome To My Jungle címmel lát napvilágot május közepén Craig Duswalt-nak, Axl Rose turnéasszisztensének a könyve.

Duswalt az 1991 és 1993 közötti Use Your Illusion címet viselő turné alatt volt a Guns N’ Roses-al, vagyis az énekes személyi asszisztense.

Sokat látott és hallott ez idő alatt, és biztosan úgy érezte, ideje élményeit, tapasztalatait papírra vetnie.

Az alkotás hosszabb címe egyébként a következő: “Welcome to my Jungle, An Unauthorized Account of how a Regular Guy Like Me Survived Years of Touring with Guns N’ Roses, Pet Wallabies, Crazed Groupies, Axl Rose’s Moth Extermination System, & Other Perils on the Road With One of the Greatest Rock Bands of All Time”.

Az asszisztens feladatai közé tartozott többek között az, hogy Axl ne késsen a bulikról és minden egyéb óhaját teljesítenie kellett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egy rock bandánál egyébként is érdekesek a kulisszák mögötti dolgok, de a Guns különösen nagy érdeklődésre tart számot.

Itt említeném meg, a nemrég megjelent Takács Vilmos Vilkó által írt könyvet az együttesről, A Guns N’Roses és én címmel, amely Vilkó szemén át láttatja velünk a híres zenekart.

Duswalt alkotásával kapcsolatban, először a New York Post közölt pár történetet.

Az egyik turnépihenő alatt Axl Rose malibui házába bepofátlankodott egy molylepke, és miután sem Craig Duswalt, sem az alá beosztott segédasszisztens nem volt képes kiűzni, Axl megelégelte a helyzetet. Szólt Craignek, hogy tartsa szemmel a molylepkét, majd felszaladt az emeletre, ahonnan egy puskával tért vissza. Craig szerint a hosszú csöve alapján vadászpuska lehetett, de akár shotgun is.

Duswaltnak ezután egy széket kellett odahúznia, az alatt helyezkedett el az énekes, majd szólt Craignek, hogy kergesse a molylepkét a sarokba, nehogy a csillárt lője szét. Duswalt ugyan jelezte, hogy akár egy lépcsapóval el is érné a molylepkét, de Axl erre csak annyit mondott: „Az nem fog megtörténni”. És bumm!

Duswalt arról is mesélt a könyvében, hogy Buenos Airesben milyen csellel sikerült elterelnie Axl figyelmét, és ezáltal elérni, hogy a 80 ezres közönség időben megkapja a Guns N’Roses koncertet.

Aznap Axl szokás szerint késésben volt, még a hotelszobában várta a vacsorát, miközben a többiek már a stadionban várakoztak. Axl megrendelte a vacsorát, és külön jelezte, hogy sajtot és chilit is kér, ezek azonban nem szerepeltek a szállodai menüben. Craig tudta, hogy ha nem a teljes rendelés érkezik, akár még a koncertet is lemondja az énekes.
Azt találta ki, hogy felhívja a szobaszolgálatot és a nyelvi akadályokat leküzdve elmondja, hogy mennyire fontos a sajt és a chili. Az ételre egy órát kellett várni, közben a turnémenedzser már bepánikolt a koncert helyszínén és folyton Craigtől kérdezgette, hogy mikor érnek már oda.
Duswalt megnézte, hogy mit hoztak vacsorára és döbbenten látta, hogy chili helyett hat darab erőspaprika érkezett, de a sajt sem volt megfelelő. Nem tudta, mitévő legyen, végül az egész rendelést a falhoz vágta, apró darabokra zúzva mindent. Axl erre kifutott a szobájából, Duswalt pedig elmondta neki, hogy a pincér elrontotta a rendelést, ő pedig elkövette azt a hibát, hogy dühében hozzávágta a tányérokat. Ez a magyarázat teljesen elfogadható volt az énekes számára, így aztán meg is feledkezett a vacsoráról, sajtostól, chilistől, és elindult a stadionba.

Egy másik alkalommal Axl Rose az akkori barátnőjének, a szupermodell Stephanie Seymournak egy kitömött elefántot vásárolt a szülinapjára Franciaországban. A kitömött elefántnak aztán külön ülőhelyet foglaltatott a Concorde-on, aminek nagyjából 10 ezer dollár volt az ára.”

“Természetesen a mindenre kész rajongók sem maradtak ki Duswalt könyvéből. Beszámolója szerint Axl az egyik buli után a limójába ültetett egy lelkes és csinos rajongólányt, hogy az kísérje el a hotelbe. Axl akkoriban mániásan fényképezett és anélkül, hogy egy szót is szólt volna a lányhoz, elkezdett fotókat csinálni róla.

A lánynak nem is nagyon hiányzott a biztatás, elkezdett megszabadulni a ruháitól. Miközben ő teljesen meztelenre vetkőzött, Axl csak némán fotózott. Folyamatosan kattintgatott, noha a kamerájával csak 36 fotót lehetett készíteni. Craig nagyjából 300 kattintást hallhatott…”

“Asszisztensként Craignek persze adó-vevőt is kellett magánál hordania, a bekapcsolva, a nap 24 órájában. Amikor Venezuelában járt a turné, Craiget meglátogatta a barátnője, akivel rendszerint épp az őrült turnés élet miatt voltak nézeteltérései. Az éjszaka közepén aztán megszólalt az adóvevő.

“Azt hittem, hogy talán Duff fogyott ki a vodkából, és újabb adag piára van szüksége, de ehelyett egy férfi hangját hallottuk: “Uraim, a hölgyek megérkeztek. Kezdődjenek a játékok!”. Aztán már csak kuncogást hallottak, majd óriási trappolást.
Az ajtót kinyitva, Duswalt 50 meztelen csajt látott, amint lefelé menetelnek a hallba. Másnap tudta meg, hogy a helyi promoter egy teljes kuplerájt áthozatott a hotelbe, busszal… meztelenül.”

Valószínűleg szaftos kis könyv lesz… Mit gondolsz erről? Írd le a véleményedet!

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük