CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Knédelhausz Rita – igaz, nem rózsaszín a motorom, de legalább lila

knedelhausz rita 2Úgy került a motorozás az életembe, hogy Pàrom 1 éve kitalálta, hogy ő szeretne nagyobb motort az 50 ccm-s Jawa Mustangjánàl és 125-ös motoros vizsgàt csinàlni.

Elsőnek engem annyira nem vonzott, de amikor elmentünk megnézni egy nagyon szép àllapotú Yamaha SR 125-öt és felültem mögé, akkor elkapott az az igazi motoros életérzés. És az a hang… (tudom, a nagyobb motor hangokat meg sem közelíti, de nekem tetszett), így kitaláltam, hogy nekem is kell 125-ös jogsi.

Vettem egy Burgman 125-öst. Szerettem is, szép volt, jó volt, aztàn nagyobbra váltottunk tél után, mert szerettünk volna hosszabb utakon túràzni, járni az orszàgot vagy esetleg külföldre is menni. Sok helyen az autópályára is felmegyünk és a 125-ösökkel a kamiont is alig tudtunk megelőzni, szóval az nem valami biztonságos.

Ezért megcsinàltam az A2 jogsit (azért, mert a korom miatt még pàr évet vàrnom kellene a nagy A-ra). Párom a nagy A-t. Neki egy Honda CB500-a lett, nekem egy Suzuki GS500-am.

knedelhausz rita 1

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Eddig hatszor voltam túrán, de majd remélem eljutok egyszer és többször is egy CsaM (Csajok a motoron – a szerk.) gurulásra, mert nagyon bírom a CSAM csapatot és még nem volt szerencsém lányokkal gurulni. Illetve szeretnék több túrára menni. Valahol el kell kezdeni…

Igaz nem rózsaszín a motorom, de legalább lila!

knedelhausz rita 3knedelhausz rita 3

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

2 thoughts on “Knédelhausz Rita – igaz, nem rózsaszín a motorom, de legalább lila

 • Tóth F. Csaba

  Kedves Rita!
  Tetszik a cikked!
  Előszöris elnézésedet kérem, hogy csak úgy letámadlak. Van egy gondom: nemrég kaptam egy hiányos Jawa Mustangot, és szeretném kerékre állítani (tőlem nem meglepő módon nem a gyári formában), viszont úgy érzem, határozottan jólesne hozzá pár cucc: használható vagy legalább felújítható henger dugattyúval, hátsó lánckerék az agyrészével együtt, első-hátsó fékfal kompletten. Többeknek is írtam már ez ügyben, most néhányuktól a válaszra várok, és szeretnélek tisztelettel megkérni, mutasd meg párodnak ezt a hozzászólást, hátha tud nekem segíteni ez ügyben. Nem belehalósan sürgős, mert egyelőre pénzem az nincs rá, de ha esetleg tavasszal tudnánk alakítani ez ügyben valamit, az nagy segítség lenne! Előre is nagyon szépen köszönöm! Kívánok mindkettőtöknek széles utat, balesetmentes, élményekkel teli sok-sok kilométert és jó egészséget hozzá! Üdv szeva:
  Vidék

  Reply
 • Tóth F. Csaba

  Kedves Rita! Nagyon úgy néz ki, megoldódik az alkatrész kérdés, ez úton is nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Jófogáson hirdetett egy illető, tőle be tudtam szerezni a dolgokat. Hengert is tudott a cimborám adni, akitől a vasat kaptam. Innentől “csak” építeni kell. A vázat mindenesetre már elvágtam 😉 😀

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük